Home»Muzika»Opametili se pod stare dane… S kim god da sviramo u slobodno vreme – Metallica je naša kuća

Opametili se pod stare dane… S kim god da sviramo u slobodno vreme – Metallica je naša kuća

4
Shares
Pinterest Google+
Metallica/Photo: facebook@Metallica
Metallica/Photo: [email protected]

Džejms Hetfild progovorio je o članovima grupe Metallica koji rade na drugim muzičkim projektima, što je u prošlosti bila veoma osjetljiva tema.

Podsetimo se da to je upravo to bio jedan od ključnih faktora koji je doveo do toga da basista Džejson Njusted napusti bend još 2001. godine.

– Mi sada znamo gde je naš dom. Svi smo radili takve stvari, a taj strah da ‘mi nismo jedno’ – više ne postoji. Volimo što smo tu, i Metallica je naš glavni cilj. To je to. To je ono čime se bavimo. Druge stvari su isto tako zabavne. One hrane našu dušu. Daju nam osećaj nezavisnosti za kojom žudimo, ali u redu, kada je matični brod Metallica tu – svi uskačemo – navodi frontmen.

Slično razmišlja i njegov kolega, gitarista Kirk Hamet.

– Koliko god bilo naporno i teško imati solo projekat ili nešto slično, za mene je Metallica moj muzički dom i mesto na kojem jednostavno muzički živim. To ne znači da ne mogu da ‘odem u prodavnicu’ ili ‘posjetim neke rođake i sviram sa njima’, ali pre ili kasnije moraš da se vratiš kući – kaže Hamet.

Robert Truhiljo, koji se bendu na poziciji basiste pridružio nakon Njustedovog odlaska, smatra da su to sve samo izazovi koji čine život.

– Mislim da postoji jedna stvar koja je uzbudljiva – na temu toga gde smo i šta smo radili u poslednjih 10 godina – to su izazovi koje smo doživeli zajedno. Znam da će zvučati ludo, ali kao npr. svirati pesmu poput ‘Frayed Ends of Sanity’, za šta sam oduvek mislio da je ludo i nemoguće. Bio sam toliko uzbuđen što je sviram, jer kada sam se prvi put pridružio bendu, odmah sam bio u fazonu: ‘Čoveče, moj cilj je da sviram ‘Frayed Ends of Sanity’ sa grupom Metallica!’  – ističe Truhiljo.

Ipak, dodaje da većina bendova ne želi takve vrste izazova i rizika te da beže od njih, zapravo.

– Ono što želim da kažem je… bendovi to inače ne rade. Mnogi bendovi to neće ni da pokušaju. Oni idu u suprotnom smeru, pa mislim da to govori ponešto o nama, gde smo i na kakve izazove pristajemo. Mislim, čak je i pravljenje albuma sa Luom Ridom bio rizik i to sve ono što je svrha života – stalno pokušavati nešto. Bez obzira na to da li ćete uspeti ili nećete, to je deo putovanja i barem uvek možete da se pogledate u ogledalo i kažete: ‘Čoveče, prihvatili smo izazov, pokušali smo to da uradimo’. Vi uvek učite, a to je takođe ono što nas održava u životu i mislim da nas čini boljima – zaključio je basista.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Prvi put u Nišu... Irie FM 1. juna na festivalu PozitivNI

Next post

Ko želi da postane milioner? Džeremi Klarkson to jeste, a sada će i drugima dati šansu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *