Home»Pulse»Najave»Electric Blues Night uz Bluz Mašinu, Cotton Pickers i The Petting Blues Band

Electric Blues Night uz Bluz Mašinu, Cotton Pickers i The Petting Blues Band

4
Shares
Pinterest Google+

Festivalsko veče domaće bluz rok scene Electric Blues Night održaće se 17. marta u klubu Ulica Music Bar (ex Ptica). Tri grupe koje su izgradile renome kod publike udružuju se na ovom koncertu: Bluz Mašina (Beograd), Cotton Pickers (Mladenovac) i The Petting Blues Band (Novi Sad).

Bluz Mašina/ Photo: Facebook @thebluesmachineband
Bluz Mašina/ Photo: Facebook @thebluesmachineband

Power blues-rock trojac Bluz Mašina svira domaći bluz i rok na našem jeziku. Bend je osnovan pre šest godina i već je ostvario zapažen uspeh sa debitantskim albumom “Tragovi”.

Bluz mašina radi u sastavu: Ivan Milenković, Miron Sopić i Mijo Đurđević.

Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton

Rock blues bend Cotton Pickers bavi se stvaranjem svoje muzike kao i reprodukcijom ozbiljnih blues standarda.

Od nastanka benda pa do sada, bend radi u istom nepromenjenom: Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi).

Cotton Pickers pripada grupi koncertno veoma aktivnih bendova. Veliki broj samostalnih i nastupa na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da steknu i opravdaju reputaciju odličnog lajv benda.

The Petting Blues Band/ Photo: Facebook @thepettingbluesband
The Petting Blues Band/ Photo: Facebook @thepettingbluesband

The Petting Blues Band nastao je sredinom 2008. godine u Novom Sadu. Bend su osnovali Milovan Đuđić “Jimi” i Dejan Zec, sa željom da sviraju i promovišu žanr muzike koji i nije toliko popularan među mladima na ovim prostorima, u nadi da će uspeti da doprinesu vraćanju bluza na domaću scenu.

Ekipu benda čine:: Dejan Zec – Zeka (vokal, bas gitara), Nikola Vučetić (vokal, bubnjevi), Milovan Đuđić – Jimi (vokal, gitara), Aljoša Molnar – yokozuna (vokal).

Electric Blues Night je sjajna prilika da se nova publika upozna sa radom bendova na kojima ostaje bluz rok scena u Srbiji, a fanovi da uživaju u četiri sata raznovrsnog muzičkog programa.

Zanimljivo je da su sve tri grupe na pragu ostvarenja novih autorskih albuma, tako da će pored biranih standarda izvesti i svoje najnovije autorske kompozicije.

Na koncertu se očekuju i renomirani specijalni gosti iznenađenja, a na kraju večeri održaće se i jam session, u pravom duhu bluz rok muzike. Ovo je prilika koju ne bi trebalo propustiti.

Koncert počinje u 21:30, a cena ulaznice iznosi:
– u pretprodaji (na šanku kluba) – 350 dinara
– na dan koncerta – 400 dinara

Previous post

"Lažni heroji"... Novi spot Branka Radakovića

Next post

OSVAJANJE AMERIKE... Posle Njujorka, Bajaga i Instruktori održali sjajan koncert u Čikagu, mini-turneju nastavljaju u Torontu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *