Home»Muzika»Od Dejvida Brna stigao novi album i – izvinjenje fanovima što je ispao muška šovinistička svinja

Od Dejvida Brna stigao novi album i – izvinjenje fanovima što je ispao muška šovinistička svinja

4
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Brn/Photo: YouTube prinscreen
Dejvid Brn/Photo: YouTube prinscreen

Novi album Dejvida Brna “American Utopia” pojaviće se 9. marta, a legendarni muzičar unapred se izvinio obožavaocima i obožavateljkama zato što je na njemu radio isključivo s muškim saradnicima.

Inače, reč je o njegovoj prvoj solo ploči posle 14 godina, a bivši frontmen Talking Headsa na njoj je, između ostalih, ostvario saradnju i s Brajanom Inom, Džekom Penjatom, dobitnikom Mercury Prizea – Sampom, itd.

Uoči izlaska albuma Brn se našao na meti kritika putem društvenih mreža jer na novom albumu nije ostvario nijednu saradnju sa ženom. Kritike su se nakon prvog deljenja albuma preko streaming servisa NPR pojačale, pa je legendarni muzičar bio prinuđen da objavi i službeno medijsko saopštenje.

– Prvo, hteo bih da se zahvalim svima onima koji su mi skrenuli pažnju na ovaj problem. Ovakav nedostatak ženskog prisustva predstavlja nešto problematično i široko zastupljeno u našoj industriji. Žao mi je što se nisam dodatno angažova i sarađivao sa ženama na ovom albumu – to je pogrešno, to nije ono što ja jesam i to zasigurno ne odgovara načinu na koji sam radio u prošlosti.

Priznajući da je bio “nemaran” Brn je dodao:

– Srećan sam što živimo u vremenima u kojima se ovakvi razgovori odvijaju. Teško je shvatiti da, bez obzira koliko ste truda uložili u ono što mislite da je ispravna stvar, ponekad naprosto predstavljate deo problema. Nikada nisam o sebi mislio kao ‘jednom od takvih tipova’ ali očigledno je da u nekoj meri ipak jesam. Vaša kritika služiće mi kao podržka za korigovanje stava. Hvala vam.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Years & Years singlom "Sanctify" najavljuju drugo studijsko izdanje

Next post

Humanitarni koncert "Pod sjajem zvezda Čukarice" 10. marta u KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *