Home»Muzika»Oleg Kirejev i beogradski džezeri 9. marta u klubu Soul Society

Oleg Kirejev i beogradski džezeri 9. marta u klubu Soul Society

3
Shares
Pinterest Google+
Oleg Kirejev/ Photo: Promo
Oleg Kirejev/ Photo: Promo

Poznati ruski saksofonista, Oleg Kirejev nastupiće u petak 9. marta u klubu Soul Society – stari Bitef.  

Muzička kolaboracija je jedinstven aspekat u muzici i kako ističe ruski muzičar – ideja je da razmenjuje muziku sa što više muzičara srpske džezscene. Ovoga puta uz njega su: Aca Pejčić (klavir), Marko Fabry (bas) i Aleksandar Cvetković (bubnjevi).

Aca Pajčić / Photo: Promo
Aca Pajčić / Photo: Promo

Na koncertu u starom Bitefu publika će imati priliku da čuje autorski program Olega Kireyeva “Love letters” u stilu pop džeza, kao i dobro poznate džez kompozicije koje će biti odsvirane uz njegovo energično izvođenje i majstorstvo.

Oleg Kirejev poznat je u svetu džeza od 1984. godine. Prvi album objavio je 1989. godine, a smatraju ga pionirom etno džeza u Rusiji. Od 1990-ih nastupa na mnogobrojnim međunarodnim festivalima – London Jazz Festival, New York Jazz Improv Festival i Montreux Jazz Festival.

Diplomu džez festivala u Montreu dobio je 1996. godine, a čuveni Birmingemski džez festival nazvao ga je 1997. revolucionarnim ruskim muzičarem.

Njegov album je 2008. godine nominovan za prestižnu američku nagradu Grammy za najbolje izdanje savremenog džeza.

Kirejev je 2011. osmislio i organizovao u Moskvi prvi festival Klasika i džez, koji je okupio na desetine hiljada posetilaca.

Album koji je snimio sa džez legendom, trubačem Tomom Harelom, 2016. godine je dva meseca bio među najslušanijim izdanjima na američkim radio stanicama.

Koncert u klubu Soul Society je prilika da se naša publika upozna sa autorskim programom Olega Kirejeva i da čuje tandem ruskih i srpskih džez muzičara.

Cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Previous post

Da li ste za šetnju... Gradski oci u Singapuru rešili da grad obogate zelenilom i ... napravili mehaničku šumu

Next post

"Have Fun"... Ženski electropop duo Smerz objavio novi EP

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *