Home»Muzika»NEBO IM JE GRANICA… Bijeljinski G.R.I.M.M. objavio debi numeru “Ponekad uzmem dah”

NEBO IM JE GRANICA… Bijeljinski G.R.I.M.M. objavio debi numeru “Ponekad uzmem dah”

4
Shares
Pinterest Google+

Bijeljinski bend G.R.I.M.M. objavio na svom YouTube kanalu oficijalni audio numere “Ponekad uzmem dah” kojom je potvrdio da s pravom važe za velike nade regionane rok scene.

Svoju prvu stvar snimili su u novosadskom studiju Road, i kažu da je to samo početak jedne velike muzičke priče, čiji ih sledeći korak vodi prema pripremi prvog albuma.

G.R.I.M.M./Photo: Promo
G.R.I.M.M./Photo: Promo

G.R.I.M.M. je nastao zahvaljući želji dvojice mladih momaka, gitariste Svetozara Mojića i bubnjara Nikole Mićića da se bave socijalno angažovanom muzikom. Oni su pozvali pevača Marka Ilića i, kako kažu, odlučno formirali prvobitni sastav benda G.R.I.M.M.

Tročlani bend se posvetio stvaranju autorskih pesama, a ubrzo su im se pridružili i gitarista Pavle Mitrović i basista Dejan Tomić. U toj postavi nastupali su na lokalnim manifestacijama i napravili prve korake renesanse panka u svojoj regiji. U avgustu 2017. G.R.I.M.M. se  oprostio od Marka,  a poziciju vokala preuzeo je Dejan. Ova uspešna, ali i nepotpuna, formacija opstala je do novembra, kada je bas gitaru preuzeo Mihajlo Mršić.

Ko je ko u G.R.I.M.M.
Grim je klasična petočlana rok postava koju u ovom momentu čine Dejan Tomić (vokal), Svetozar Mojić (gitara), Pavle Mitrović (gitara), Mihajlo Mršić (bas gitara) i Nikola Mićič (bubnjevi).

Momci iz Bijeljine veruju da muzika krije jedno mnogo dublje i ozbiljnije značenje koje u današnjem svetu ostaje zanemareno. Tekstovi koji obrađuju ozbiljne, aktuelne teme o kojima se danas uglavnom ćuti, predstavljaju kičmu svega što ovi momci rade, uz prepoznatljivu energiju na nastupima koja je njihov zaštitni znak.

A ako tako nastave… nebo je granica.

Evo kako zvuči “Ponekad uzmem dah” benda G.R.I.M.M.

HL

Previous post

A sad malo na engleskom... Singlom "Pray" beogradski Trigger otvara novo poglavlje

Next post

Stigao "Flower Of The Universe"... Prva pesma Šade posle sedam godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *