SRPSKI FILM KREĆE U OSVAJANJE SVETA: Premijera “Zlogonja” na TIFF Kids festivalu u Torontu

0
42
Zlogonje/ Photo: Andreja Leko
Zlogonje/ Photo: Andreja Leko

Film “Zlogonje”, rediteljski debi Raška Miljkovića, premijerno će biti prikazan u okviru zvaničnog programa festivala TIFF Kids.

U periodu od 9. do 18. marta 2018. u Torontu će se održati jubilarno dvadeseto izdanje ovog prestižnog festivala na kom se prikazuju filmovi namenjeni najmlađoj publici.

TIFF Kids je sastavni deo jednog od najznačajnijih filmskih festivala na svetu – Toronto International Film Festivala, a “Zlogonje” će se na pomenutom festivalu prikazivati 6, 10, 11. i 18. marta.

Zlogonje/ Photo: Tamara Antonovic
Zlogonje/ Photo: Tamara Antonovic

Ova topla priča o iskrenom drugarstvu nastala je pod vođstvom producenta Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija.

Scenario koji je nastao po motivima knjige “O dugmetu i sreći” autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković.

Koproducent i na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije.

Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma “Zlogonje” je Đorđe Marković, dok je scenograf Aljoša Spajić.

Zlogonje/ Photo: Aleksandar Letić
Zlogonje/ Photo: Aleksandar Letić

Glavne uloge tumače mladi debitanti Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, a ostatak ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

U distribuciji Taramount filma, “Zlogonje” u bioskope u Srbiji i okruženju stižu 27. septembra ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime