Home»Muzika»Alkonost prvi put u Srbiji 13. aprila u klubu Fest. Podrška ruskom folk metal bendu – Tamerlan i Ognjena Kočija

Alkonost prvi put u Srbiji 13. aprila u klubu Fest. Podrška ruskom folk metal bendu – Tamerlan i Ognjena Kočija

3
Shares
Pinterest Google+
Alkonost/ Photo: Promo
Alkonost/ Photo: Promo

Jedan od najznačajnijih ruskih folk metal bendova Alkonost posetiće po prvi put Srbiju u okviru svoje evropske turneje. Oni će održati koncert u petak, 13. aprila u zemunskom klubu Fest. Kao podrška nastupiće bendovi Tamerlan i Ognjena Kočija.

– Pozdrav svima! Sa zadovoljstvom objavljujemo da ćemo u aprilu stići u slavnu Srbiju! Pozivamo vas na naš koncert! – tim rečima se bend obratio srpskoj publici na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Alkonost je osnovan 1996.godine i uz Arkonu i Grai, predstavlja jedan od najznačajnijih ruskih folk metal bendova.

Tokom 20 godina postojanja postava se više puta menjala, da bi se konačno stabilizovala 2013.godine. U svojoj diskografiji beleži deset studijskih albuma, a aktuelni, pod nazivom “Песни белой лилии”, objavljen je 2016.godine.

Tamerlan/ Photo Promo
Tamerlan/ Photo Promo

Ruskom death folk bendu Tamerlan ovo će biti oproštajni koncert u Beogradu, zbog preseljenja Timura Iskandarova, glavnog čoveka koji stoji iza ovog projekta.

Ognjena Kočija/ Photo: Promo
Ognjena Kočija/ Photo: Promo

Sastavu Ognjena Kočija će ovo biti prvi nastup u Beogradu, pa je ovo idealna prilika da premijerno čujete kako zvuče novosadski pagan metalci.

Bend Ognjena Kočija nastao je krajem 2009. godine sa ciljem da se kroz metal muziku ljudima približi slovenska mitologija.

Krajem 2016 godine dolazi do promene postave, a sa njom bend dobija novi zvuk i novu energiju. U tom periodu nastala je pesma “Božanski Boj”, a ubrzo posle nje i “Stribog”. Obe numere objavljene su na zvaničnom Youtube kanalu benda.

Pretprodaja ulaznica počinje u drugoj polovini marta i moći će da se nabave u klubu Fest ili da se rezervišu putem email-a [email protected] .

Cena ulaznice iznosi 500 dinara u pretprodaji, a na dan koncerta 800 dinara.

Previous post

VITEZ JE MALO NERVOZAN... Eltona Džona naljutila publika, pa psovao i napustio binu

Next post

Nema šanse da dva puta zaredom zabrljaju, zar ne? Voren Biti i Fej Danavej i ove godine će proglasiti dobitnika Oskara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *