Home»Film»Tesno na dodeli Znatne maline… “Emoji Movie” u foto-finišu nadmašio “Transformerse”

Tesno na dodeli Znatne maline… “Emoji Movie” u foto-finišu nadmašio “Transformerse”

4
Shares
Pinterest Google+
Emoji Movie/Promo
Emoji Movie/Promo

Film “Emoji Movie”, animirana komedija u 3D formatu, osvojio je satiričnu Zlatnu malinu kao najgori film godine, saopštila je danas fondacija Zlatna malina koja tradicionalno dodeljuje nagrade za najgora ostvarenja dan pre svečane dodele Oskara, javila je agencija AP.

Fondacija je dodala da je taj film najgori animirani film za 38 godina postojanja Zlatnih malina, koje parodiraju Oskare, nagrade američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

“Emoji Movie” je bacio senku na velikog favorita za tu nezahvalnu nagradu. Favorit sa najviše nominacija je bio film “Transformersi – Poslednji vitez”.

Transformers the last knight/Photo: Promo
Transformers the last knight/Photo: Promo

“Film ‘Emoji Movie’ je holivudski reciklirani otpad i na toksičnom je nivou zbog nedostatka originalnosti”, dodaje se u saopštenju fondacije čiji je moto ovogodišnje dodele “Kako zaštiti čovečanstvo od toksičnog otpada”.

Taj film je dobio četiri od deset Zlatnih malina koje se dodeljuju svake godine. Takođe je nagrađen u kategoriji najgoreg scenarija, najgore režije i najgore ekranizacije. Tom Kruz je osvojio satiričnu titulu najgoreg glumca godine za ulogu u filmu “The Mummy” (Mumija).

Kruz koji nije dobio nijednog pravog Oskara posle tri nominacije, dobio je dve Zlatne maline u karijeri. On i Bred Pit su dobili Zlatnu malinu za najgori glumački par 1994. za uloge u filmu “Intervju s vampirom”.

Teri Taljer je ponela titulu najgore glumice za film “Boo 2! A Madea Halloween”, dok je Kim Bejsinger dobila Zlatnu malinu za najgoru žensku sporednu ulogu u filmu “Pedeset nijansi sive – mračnije”.

Mel Gibson koji je već dobitnik satirične nagrade, ove godine je osvojio Zlatnu malinu za najgoru mušku ulogu u filmu “Daddy’s Home 2”. Film “Baywatch” osvojio je prvu specijalnu nagradu “Truli paradajz” (Special Rotten Tomatoes Award).

Ta nagrada se dodjeljuje najgorem ostvarenju onlajn ankete sprovedene na sajtu Rotten Tomatoes.

Pobednici, koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

HL/Izvor: AP

Previous post

Za one koji to možda nisu znali... "Debela devojka" Električnog orgazma je - Sonja Savić

Next post

VITEZ JE MALO NERVOZAN... Eltona Džona naljutila publika, pa psovao i napustio binu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *