Home»Muzika»Editors, Dub Inc, Let 3, Letu štuke… Nova imena Arsenal Festa 08

Editors, Dub Inc, Let 3, Letu štuke… Nova imena Arsenal Festa 08

3
Shares
Pinterest Google+
Editors/ Photo: Rahi Rezvani
Editors/ Photo: Rahi Rezvani

Britanski indie post-punk Editors, francuska rege senzacija Dub Inc, izazovni Riječani Let 3 i sarajevske Letu štuke nova su imena Arsenal festa 08, koji će biti održan od 21. do 23. juna u Kragujevcu.

Editors će svirati prvi put na Arsenalu 21. juna kao hedlajneri Main Stagea. Bendu poznatom po hitovima “Papillon”, “A Ton of Love”, “Sugar” i “You Don’t Know Love”, 9. marta izlazi šesti album “Violence”, sa kog su već objavljeni najavni singlovi “Hallelujah (So Low)” i “Magazine”.

– Pričaju kako je naša muzika mračna, i priznajem da smo ozbiljniji od ostalih indie bendova, ali mislim da nas ljudi ne slušaju da budu jadni, već da budu srećni. Zato se nadam da će publika sa našeg nastupa otići sa osmehom na licu i uzbuđena, jer pokušavamo stvoriti muziku koja je životna, dramatična, strastvena, eksplozivna… – kaže frontmen Editors, Tom Smit.

Dub Inc/ Photo: Alexis Rieger
Dub Inc/ Photo: Alexis Rieger

Prve večeri Arsenala na Mainu nastupaju premijerno i Dub Inc, koji već dve decenije klasični rege sa dabom, ska, hiphopom i afričkim uticajima spajaju u hibrid visokonaponskih i društveno angažovanih pesama na francuskom, engleskom i kabila jeziku, zahvaljujući kojima uživaju kultni status u matičnoj Francuskoj i svetu.

Ovo potvrđuju i višemilionski jutjub pregledi pesama “Tout ce qu’ils veulent”, “Rudeboy”, “Chaque nouvelle page” ili “Partout dans ce monde”.

Let 3/ Photo: Tomislav Jagar
Let 3/ Photo: Tomislav Jagar

Na Garden Stage 21. juna dolazi Let 3, koji novim singlom “Tišu”, obradom hita Novih fosila “Šuti moj dječače plavi”, nastavljaju neutabanim stazama kojima su krenuli pre 30 i više godina kultnim pesmama kakve su “Izgubljeni”, “Vjeran pas”, “Profesor Jakov” ili “Dijete u vremenu”.

Letu štuke frontmena Dine Šarana imale su čast da nastupe na prvom Arsenalu 2011. godine, a sada se konačno vraćaju 23. juna na Garden Stage.

Sa novim singlom “Bože zdravlja”, koji najavljuje novi album, Štuke nastavljaju sjajan niz hitova kakvi su “Mjesto za dvoje”, “Sunce”, “Šutiš”, “Tesla” i “Sami”.

Marki Ramon/ Photo: Promo
Marki Ramon/ Photo: Promo

Na Arsenal Festu 08 nastupaju 21. juna na Gardenu nekadašnji bubnjar legendarnih Ramonesa Marki Ramon, a 22. juna na Maineu škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 2.000 dinara do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca, na biletarnici Pozorišta za decu u Kragujevcu i preko mreže Eventim. Od 14. marta počinje prodaja pojedinačnih ulaznica, a komplet će biti skuplji.

Previous post

Pogonbgd 3. marta u Elektropioniru... A gde ćete vi u subotu?

Next post

Glumica svedočila pred američkim Kongresom: Bila sam vezana i silovana, danas spavam s bejzol palicom pored kreveta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *