Home»Muzika»Ko je raspoložen za odličnu svirku? Crveni karton i Crossroad 2. marta u lozničkom klubu Piramida

Ko je raspoložen za odličnu svirku? Crveni karton i Crossroad 2. marta u lozničkom klubu Piramida

6
Shares
Pinterest Google+

U petak 2. marta, u lozničkom klubu Piramida ne propustite priliku da čujete odličnu svirku i čist rokenrol. Nastupaju dva benda koja su osvojila prvo i drugo mesto Beogradskog Autorskog Rok Festivala – Crveni Karton i Crossroad.

Crveni karton/ Photo: AleX
Crveni karton/ Photo: AleX

Crveni Karton važi za jedan od najaktivnijih, najsmelijih i najtraženijih mlađih bendova u Srbiji za koji muzički kritičari i portali kažu da su predvodnici i glas nove generacije srpskih bendova.

Njihove pesme su ohrabrujuće, obećavajuće i govore o receptu za bolji i uspešniji život u sve više demoralisanom društvu.

Ekipu Crvenog kartona čine: Vladica Ristić (vokal), Stevan Pavlović (gitara, vokal), Igor Mladenović (bas, vokal) i Ivica Luković (bubanj).

Crossroad/ Photo: AleX
Crossroad/ Photo: AleX

Crossroad je osnovan pre četiri godine u Loznici. Iako su počeli kao cover bend, vrlo brzo se pojavilo interesovanje za autorski rad pa su u avgustu 2016. godine snimili svoj prvi, samizdat album, sa sedam autorskih pesama.

Materijal je snimljen u Beogradu, a producenti albuma bili su članovi grupe The Bestbeat – Vladimir Banovčanin i Vitomir Milićević.

Tokom četvorogodišnjeg aktivnog rada, sastav benda se menjao, a sadašnja postava je na okupu već dve godine i čini je četvoročlana ekipa: Mladen Rakić (vokal, gitara), Nemanja Đorđević (bas gitara), Nikola Jevtić (gitara) i Branislav Petrović (bubnjevi).

 

Previous post

Underground nema alternativu... Evo šta nas čeka prvog dana Festivala srpskog podzemlja

Next post

Retrospektakl, muzičko putovanje Marka Nastića... Istorija klabinga u jednoj noći

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *