Home»Kult»Gile: Političari su mi izlizali pesmu “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, pokušao sam da im zabranim, ali nisam uspeo…

Gile: Političari su mi izlizali pesmu “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, pokušao sam da im zabranim, ali nisam uspeo…

3
Shares
Pinterest Google+
Električni orgazam, DOB/ Photo: Teodora Ćirić
Električni orgazam, DOB/ Photo: Teodora Ćirić

Frontmenu grupe Električni orgazam Srđanu Gojkoviću Giletu, nije pravo što se jedan od najvećih hitova tog sastava, “Igra rokenrol cela Jugoslavija”, koristi u političke svrhe.

Minulih godna pokušao je da to zaustavi, ali nije uspeo. Kaže da je pesma dosadila, ali da je ipak rado izvodi na koncertima Ogazma.

– Svakako se izlizala, naročito devedesetih godina. Nažalost, to je totalno mimo mog uticaja, ja ne mogu da zabranim da je puštaju. Malo me je utešilo kad sam video da se isto dešava i na svetskom nivou. Kad je Tramp imao izbornu kampanju, onda je puštao pesme Rolingstonsa, pa su pokušali da mu zabrane, ali nisu uspeli, on ih je i dalje puštao na svojim mitinzima. Očigledno da to nije nešto na šta autor može da utiče. Ja nisam bio presrećan naročito kad su neke političke opcije koje nisu baš meni bliske zloupotrebljavale tu pesmu. Međutim, ona nije nastala devedesetih, ona je nastala osamdesetih godina, tako da je ja ne doživljavam na taj način i mi je sviramo sve ovo vreme na koncertima, po celom regionu. Za mene je ona samo jedna od značajnih pesama Električnog orgazma – objašnjava muzičar.

Gile napominje da je Orgazam završio novi album koji će uskoro biti objavljen.

– Ovih dana završavamo omot. Mi imamo tu tradicionalnu zimsku pauzu između nove godine i proleća – bend se skuplja sredinom aprila i prvo idemo na turneju po Kanadi i Americi, a kad se vratimo puštamo album. To će biti negde krajem maja, album će se zvati “Gde smo sad” i ima devet pesama – otkriva Gile.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

BUKA! SADA! Cane, Gile, Koja, Kojot... pozivaju vas na Beogradsku Ultimativnu Kulturnu Akciju

Next post

Za sve ljubitelje bluza i rokenrola... Best Before 3. marta u Sinnerman jazz klubu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *