Home»Muzika»Na sve strane posejani, Superego, Aritmia i Poriv… Drugi Alternativa Fest 24. februara u klubu Petak

Na sve strane posejani, Superego, Aritmia i Poriv… Drugi Alternativa Fest 24. februara u klubu Petak

3
Shares
Pinterest Google+

Alternativa Fest 2 održaće se u subotu 24. februara u beogradskom klubu Petak. Početak svirke zakazan je za 21:00 čas, a nastupiće bendovi: Na sve strane posejani, Superego, Aritmia i Poriv.

Na sve strane posejani/Pjoto: facebook@na sve strane POSEJANI
Na sve strane posejani/Pjoto: [email protected] sve strane POSEJANI

Na sve strane posejani su najaktivniji banatski pank bend koji sebe nazivaju nezavisnom artističkom muzičkom grupom koja je pod uticajem “ravničarskih halucinacija” osnovana u geografskom prostoru tzv. “banatskog trougla”.

Posejani su na neki način naslednici kultnog pank benda Napred u prošlost čiji je lider Zoran Jović i osnivač benda.  Zato i na svojim maratonskim nastupima Posejani vrlo često pored svojih stvari sviraju i obrade NUP-a.

Bend trenutno funkcioniše u sastavu  Dragan Gaša Veličkovski (bas gitara), Velja Radenković (gitara), Zoran Jović (pevač) i Ljubiša Milošević (bubnjevi).

Superego/ Photo: Facebook @superegobend
Superego/ Photo: Facebook @superegobend

Superego je mladi autorski pop/rok bend iz Pančeva koji je nastao u februaru 2017. godine. Ekipu benda čine: Dimitrije Samardžija (vokal, gitara), Nemanja Stokrp (gitara), Dejan Dobrić (bas, vokal) i Aleksa Ilić (bubanj, vokal).

Aritmia/ Photo: AleX
Aritmia/ Photo: AleX

Aritmia je autorski rok bend iz Beograda koji je nastao 2009. godine. Kako sami kažu, kroz svoje stvaralaštvo otvaraju zamagljeni prozor kroz koji se pruža pogled na raznobojnu sredinu u kojoj rastemo, živimo i starimo.

Članovi benda su: Miloš Vukosavljević (vokal – gitara), Nenad Đurkić (bas gitara), Igor Gvozdić (ritam gitara) i Martin Gvozdić (bubnjevi).

Poriv/ Photo: Facebook @Poriv
Poriv/ Photo: Facebook @Poriv

Poriv je autorski rok bend nastao 16. januara 2016. godine. Pevaju na srpskom jeziku, a njihova muzika je pod uticajem grungea, metala i alternativnog roka.

Ekipu Poriva čine: Marko jovišić, Jovan Lazić, Dalibor Rusovan i Predrag Đakonović. A što se tiče daljih planova benda momci poručuju:
– Bend za sada ima 11 autorskih pesama, a u planu im je snimanje singlova, nastupi uživo i rad na novim pesmama.

Cena ulaznice iznosi 100 dinara, a kako saznajemo, Festival je ovog puta i humanitrnog karaktera:
– Sav novac od svirke biće za našeg teško obolelog kolegu i prijatelja. Eto razloga više da dođete i da svi zajedno pomognemo koliko smo u mogućnosti – poručili su organitatori.

Previous post

"Rok godišnjak"... Slušaoci Beograda 202 izabrali najbolja muzička ostvarenja u 2017.

Next post

Editors objavili singl "Hallelujah (So Low)"... Novi album stiže u martu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *