Džej Džej Abrams: Kritičari “Poslednjeg džedaja” plaše se jakih žena

0
125
Oglasi
Star Wars: The Last Jedi/ Photo: imdb.com
Star Wars: The Last Jedi/ Photo: imdb.com

Iako je dobio pozitivne ocene od strane profesionalnih kritičara, drugi nastavak nove trilogije naišao je na podeljene reakcije fanova (čak je pokrenuta i peticija da se se ovaj deo izbriše i ponovo snimi).

Režiser filma, Džej Džej Abrams tvrdi da je razlog za loše kritike prošlogodišnjeg nastavka franšize “Star Wars: The Last Jedi”, činjenica da se kritičari osećaju ugroženo zbog snažnog uticaja žena u njemu. Abrams, koji je režirao i “Star Wars: The Force Awakens”, a vratiće se i da režira neimenovanu devetu epizodu, veruje da se oni koji kritikuju osećaju neprijatno zbog jakog uticaja ženskih likova, uključujući princezu Leu i Rej.

Džej Džej Abrams/ Photo: youtube.com printscreen
Džej Džej Abrams/ Photo: youtube.com printscreen

– Radi se o velikoj galaksiji u kojoj na neki način možete da pronađete  gotovo sve što želite. Ako se neko oseća ugroženo zbog ženskih likova i ima potrebu da to ispolji, sigurno može da pronađe neprijatelja u “Ratovima zvezda” – rekao je Abrams za IndieWire i dodao:
– Možete da pogledate prvi film, koji je radio Džordž Lukas, i kažete da je Lea previše otvorena ili da je previše žilava. Svako ko želi da nađe problem, može da ga pronađe. Izgleda da je internet stvoren za to.

Dok se priprema za snimanje devete epizode u ovoj franšizi, režiser nije zabrinut za negativne reakcije fanova i tvrdi da one neće uticati na njegovo iskustvo iza kamere.

Izvor: bosonoga.com

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime