Home»Muzika»ODRŽAN PRVI HOLIDAYS IN HRAM FESTIVAL, a mi smo sva tri dana bili tamo… Evo šta su sve propustili oni koji nisu

ODRŽAN PRVI HOLIDAYS IN HRAM FESTIVAL, a mi smo sva tri dana bili tamo… Evo šta su sve propustili oni koji nisu

10
Shares
Pinterest Google+

Prvi HOLIDAYS IN THE HRAM festival održan je od 15. do 17. februara u Udruženju rock muzičara Srbije, a učestvovali su bendovi Crossroad, The Bite, Aritmia, Riccobellis, S.U.S, Brat, Grešnici, Trnje i Crveni karton.

Festival su organizovali Ivan Ivanovski, Udruženje rock muzičara Srbije i Luka Rašković. Njihov osnovni motiv za ovu akciju bilo je aktiviranje muzičara koji su prijatelji URMUS-a, kako bi se beogradskoj publici ponudili kvalitetan, a u isto vreme i nesvakidašnji, muzički program.

– Veliki broj bendova se rado odazvao, i uz splet jako srećnih okolnosti, uspeli smo da napravimo trodnevni program u kome su nastupali bendovi koje nemamo često priliku da čujemo. Uspeli smo da svake večeri imamo jedan bend “van grada”, kao i jedan bend iz inostranstva. Pojačali smo rasvetu u klubu i ozvučenje, obezbedili svim izvođačima klopu i piće uz pomoć Heinekena i pekare našeg bubnjara Marka Ajkule Ilića, a za vizuelni identitet se pobrinuo Marko Građin iz Donum boxa. Pomoć u organizaciji je pružila i Ljiljana Zdravković iz benda The Bite, u vidu komunikacije sa medijima. Celoj ekipi veliko hvala! – rekao je posle tri dana žestokog rokenrola u URMUS-u Luka Rašković, jedan od organizatora HITH festa.

Luka Rašković/ Photo: AleX
Luka Rašković/ Photo: AleX

Luka je, ekskluzivno za Headliner.rs, preneo i svoje utiske sa svake od večeri, a mi smo njegovu priču potkrepili odličnim fotografijama. Dakle, evo kako je bili na HITH festu:

I VEČE

CROSSROAD
Odlična ekipa iz Loznice, odsvirali su fantastičan rokenrol i dali pravi primer kako se pravi i podržava scena!

THE BITE
Klub se tresao dok su pržili, iskrena bluz-rokerska emocija je oduševila sve prisutne.

ARITMIA
Prljavi zvuci su ono što je zatvorilo prvo veče, opušteni veseli tipovi sa dobrom energijom.

II VEČE

RICCOBELLIS
Savršeno navežbani, beskrajno simpatični, pravi italijani, otvorili su drugo veče uz veliku podršku publike.

S.U.S.
Show pun dinamike i skakanja, svako ima osećaj da ceo Beograd skače kada ih gleda!

BRAT
Braća iz Užica su dočekana kako i dolikuje, uz mnogo Užičana, piva i šutki, malter je otpadao sa plafona!

III VEČE

GREŠNICI
Vasa Radovanović i njegova ekipa su otvorili treće veče i, kao i uvek, dali sve od sebe da jasnim tekstovima i tvrdim pankom pokažu da im je mesto visoko na sceni.

TRNJE
Pošto Luka, kao član Trnja nije ništa napisao o nastupu svog benda, morali smo mi, ukratko:  Ko se dobro ne izbode na trnje,m nikad neće stići do divlje ruže. A “Mile Bereta”, ako pitate publiku, definitivno hit festivala.

CRVENI KARTON
Crveni Karton je priredio pravi spektakl za kraj. Đuskao je šank, skakalo se u klonji, divljalo se ispred bine. Pravi nosioci pozitivne energije i veselog pank-ska zvuka, uz izuzetnu navežbanost i vokalno i instrumentalno!

Luka je, za kraj, istakao da je zadovoljan prvim izdanjem festivala i obećao da će naredni biti još bolji:

– Posećenost je bila iznad očekivanja. Zadovoljni smo što je svaki bend svirao pred punim klubom. Publika nam je pokazala da izuzetno vrednuje kvalitet novih bendova i da je spremna da im pruži šansu i pohvali svaki dobar zvuk. Mi ćemo dati sve od sebe da podržimo i pojačamo program u sledećem izdanju festivala, da bismo uzvratili svakome ko je došao – rekao je Luka Rašković za headliner.rs.

Previous post

Da se zagrejemo za "Retko svirane pesme"... Nikola Nešković i Izneverena očekivanja specijalni gosti na koncertu Gileta i Magic Busha u DOB-u

Next post

Riblja Čorba, Epilog, Orvel69... Vidimo se 24. februara u hali Park Kragujevac

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *