Home»Muzika»Da se zagrejemo za “Retko svirane pesme”… Nikola Nešković i Izneverena očekivanja specijalni gosti na koncertu Gileta i Magic Busha u DOB-u

Da se zagrejemo za “Retko svirane pesme”… Nikola Nešković i Izneverena očekivanja specijalni gosti na koncertu Gileta i Magic Busha u DOB-u

3
Shares
Pinterest Google+
Nikola Nešković i Ivan Čkonjević/ Photo: Ivan Čkonjević
Nikola Nešković i Ivan Čkonjević/ Photo: Ivan Čkonjević

Kantautorski dvojac Nikola Nešković i Izneverena očekivanja nastupiće kao specijalni gosti pre Srđana Gojkovića-Gileta i Magic Busha na koncertima “Retko svirane pesme” 24. februara u novosadskoj Fabrici i 9. marta u Domu omladine Beograda.

– Odrastao sam na muzici Električnog Orgazma, Idola, EKV-a, Partibrejkersa i Discipline Kičme. Sve sam upijao i smatrao velikim učiteljima. Gile je jedan od mojih rokenrol heroja i na neki način naš nastup doživljavam kao veliku zahvalnost njemu, za sve što je učinio i još uvek čini. Izneverena očekivanja i ja pozivamo rokerke i rokere Novog Sada i Beograda da zajedno sa nama pevaju, đuskaju i šire dobre vibracije – poručuje Nešković.

Kantautorski se oglašavajući pod pseudonimom Izmena vremena, na izdanjima “Pirinčana jutra” i “Razlika je svetlosna” (2010), a zatim i kao Wystan Whitman, Nikola Nešković je prošle godine objavio pod vlastitim imenom EP “Zapevaj” (Pop depresija), dok je u saradnji sa Izneverenim očekivanjima (pseudonim Ivana Čkonjevića), izdao EP “Ruku u ruku u ruku” (2015) i “Praskozorja” (2017).

Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev

Gile i Magic Bush na predstojećim koncertima će svirati Gojkovićeve pesme iz filmova “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one Električnog orgazma, koje su retko ili nikad odsvirane uživo.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribute benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album “First…”, a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznica za koncerta Gile&Magic Bush 9. marta u Beogradu po ceni od 1.000 dinara možete da kupite na blagajni Doma omladine i preko mreže Eventim. Na dan koncerta, ako ih bude, koštaće 1.200 dinara.

Previous post

Himna zimske olimpijade "Rust To Gold" u vrhu svetskih top lista

Next post

ODRŽAN PRVI HOLIDAYS IN HRAM FESTIVAL, a mi smo sva tri dana bili tamo... Evo šta su sve propustili oni koji nisu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *