Home»Muzika»Homeland»Čuperak ponovo u akciji… Posle Discipline i Atheist Rapa dečiji hor snima sa Decom loših muzičara

Čuperak ponovo u akciji… Posle Discipline i Atheist Rapa dečiji hor snima sa Decom loših muzičara

4
Shares
Pinterest Google+

Posle saradnje sa Disciplinom kičme i Vladimirom Radusinovićem (Atheist Rap), dečiji hor “Čuperak” sprema novo iznenađenje.

Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Mladi rokeri sa Zoranom Živkovićem i Lazarom Ilićem iz benda Deca loših muzičara (DLM) počeli su rad u studiju na novoj verziji pesme “Dobar dan”.

– Veoma mi se dopada projekat “Deca pevaju rokenrol” zato što pravi neki izbor za decu koja rastu, da mogu u tim ranim godinama da otkriju šta im se u stvari dopada i da je ovo isto jedna od mogućnosti, a ne samo ono što postoji na TV-u i na estradi – kaže Zoran Živković Žika, basista benda Deca loših muzičara i jedan od autora pesme “Dobar dan”.

Kaže i da mu se dopada što je zajednički rad sa horom u isto vreme i spontan i ozbiljan.

– Bilo je zadovoljstvo raditi sa Cecom i decom. Jedva čekam da čujem finalni rezultat saradnje dodao je Žika.

Svetlana Ceca Milić, koja vodi Dečiji hor “Čuperak”, ističe da je to sjajno iskustvo.

– Dajemo izbor deci i mogućnost da čuju nešto drugačije. Ovo je saradnja sa bendom Deca loših muzičara, a moji “Čuperci” su ipak “deca dobrih loših muzičara” – rekla je Svetlana Milić.

Gitarista benda Deca loših muzičara Lazar Ilić Laki uživao je u druženju sa decom.

– Iznenadilo me je koliko su mali, a opet u isto vreme profesionalni tokom snimanja. Lepo smo radili zajedno, ali je pre svega bio super provod.

Deca su se takođe silno zabavljala snimajući pesmu zajedno sa Žikom i Lakijem u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Dečiji hor Čuperak/Photo: Promo
Dečiji hor Čuperak/Photo: Promo

Pesma “Dobar dan”, koja će biti završena u naredne dve nedelje, treća je u nizu numera koje će naći na izdanju “Deca pevaju rokenrol” gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor u saradnji sa njihovim autorima.

Prethodno su snimljene pesme “Neukusu treba reći NE” sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitsćme) i “Wartburg Limuzina”, koju je Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap sa “Čuperkom” snimio krajem prošle godine.

Tokom projekta “Deca pevaju rokenrol”, deca iz hora “Čuperak” će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće, smatraju inicijatori projekta, zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI, urednik dečjeg programa Kulurnog centra Pančeva).

Previous post

Humanitarna predstava "Ulica crvenih venjera" 19. februara na sceni KC Čukarica

Next post

Muzički Nobel za Metallicu... Američki metalci dobijaju Polar 14. juna u Stokholmu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *