Home»Muzika»Treće veče HITH Festa… Crveni karton, Trnje i Grešnici 17. februara u Udruženju rock muzičara Srbije

Treće veče HITH Festa… Crveni karton, Trnje i Grešnici 17. februara u Udruženju rock muzičara Srbije

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Prvi HOLIDAYS IN THE HRAM festival održaće se od 15. do 17. februara 2018. godine u Udruženju rock muzičara Srbije, a treć večeri nastupiće bendovi: Crveni karton (Kruševac), Trnje (Beograd) i Grešnici (Beograd).

Crveni Karton/ Photo: Promo
Crveni Karton/ Photo: Promo

Crveni Karton važi za jedan od najaktivnijih, najsmelijih i najtraženijih mlađih bendova u Srbiji za koji muzički kritičari i portali kažu da su predvodnici i glas nove generacije srpskih bendova.

Njihove pesme su ohrabrujuće, obećavajuće i govore o receptu za bolji i uspešniji život u sve više demoralisanom društvu.

Ekipu Crvenog kartona čine: Vladica Ristić (vokal), Stevan Pavlović (gitara, vokal), Igor Mladenović (bas, vokal) i Ivica Luković (bubanj).

Trnje/ Photo: Marija Piroški
Trnje/ Photo: Marija Piroški

Trnje je beogradski pank/rok bend, pobednk BARF festivala – najbolji bend po glasovima publike i pobednik druge Velikogradištanske Gitarijade.

Bend Trnje su: Igor Pašalić (gitara), Marko Ajkula Ilić (bubnjevi), Ivan Ivanovski (gitara) i Luka Rašković (bas).

Grešnici/ Photo: Facebook @Gresnici
Grešnici/ Photo: Facebook @Gresnici

Beogradski rok bend Grešnici postoje od septembra 1983. Kroz bend je prošlo dosta muzičara, a najduže su, 15 godina, radili u postavi: Vladan Mandić (bas), Dejan Mandić (bubnjevi), Darko Tomić (gitara), Steva Nakov (gitara), Zlatko Jelić (gitara) i Vasa Radovanović (vokal).

Prvi album objavili su 1987. za slovenačku izdavačku kuču MML. Drugim albumom “Rafalna paljba” iz 1995. bend je uobličio i pronašao svoj originalni zvuk, a zahvalnost za to duguju i producentu albuma Veljku Veselinoviću.

Maksi-singl “Divlja horda” objavljen je 2000. a treći album “Nad ambisom”, krajem 2007. (Flyng Buffalo). Godine 2013. objavili su singl “Pokreni se” DKB, a 2015. i singl “Maza”.

Previous post

SNAGA JEDNE KNJIGE... evo kako je Kafkin "Zamak" dokazao njenu moć

Next post

Gift svira Bouvija 23. februara u Božidarcu... a sa njima na sceni Gile, Cukić, Bojana...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *