Home»Muzika»Kultur Shock sa “Refugee Song” najavili novi album i poslali poruku “levici”

Kultur Shock sa “Refugee Song” najavili novi album i poslali poruku “levici”

4
Shares
Pinterest Google+
Kultur Shock/Photo: facebook@kulturshockband
Kultur Shock/Photo: [email protected]

Ekipa sastavljena od ljudi različitih kultura, predvođena harizmatičnim Sarajlijom Srđanom Ginom Jevđevićem, još jednom upire prstom u društvene probleme sa novim singlom “Refugee Song”, koji je ujedno najavljuje i njihov 11. album.

“‘Refugee Song’ govori o besmislenosti svrstavanja sveta na prvi, drugi i treći. Niko od nas ne odlučuje o tome gde će da se rodi i u kakvoj će porodici da odrasta, i šta će se dogoditi tokom njegovog života, da će ga možda naterati da potraži dom negde drugde. Prepustiti potpunoj slučajnosti, kao što je rođenje i okolnosti u kojima se čovjek nađe, vrednovanje ljudskih bića je ne samo neinteligentno nego i protivprirodno i besmisleno”, navodi se u saopštenju benda povodom objave pesme i spota.

– Niko ne ide iz svoga doma u drugi svet iz čiste obesti ili zbog toga što mu je dosadno. Retki odlaze u potragu za svojim snovima, a ogromna većina da bi jednostavno preživeli ili zato što se nalaze u životnoj opasnosti – kaže Srđan Jevđević.

Kultur Shock/Photo: facebook@kulturshockband
Kultur Shock/Photo: [email protected]

U pesmi se govori i o problemu tzv. “levice”, koja je nekad i saučesnik u zločinu koji prouzrokuje desna orijentacija.

– Nisu direktno veći problem, teško je biti veći problem od fašista, ali njihova narcisoidnost, neiskrenost u izražavanju brige za druge i nipodaštavanje svega što njih direktno ne zanima i u čemu nemaju svoj pomodarski interes ih može vrlo brzo toliko otuđiti od naroda. A onda, kako se to ponovilo par puta kroz istoriju, u tom momentu fašisti jedva čekaju da narodu pruže svoju ruku i ‘spas kroz nacioanalizam i mržnju’. Zbog toga, hipsteri i ‘krem’ levice imaju strašnu istorijsku odgovornost. Nažalost, znam da su pravo moderni, ali ne verujem da su dovoljno pametni da to skontaju i na sekund prestanu da misle o sebi, te da shvate u kakva su nas govna uvalili. Nije ovo zajebancija ljudi. Svet ode u onu stvar jer ste vi predobri i ‘too cool’ za narod – kaže lider benda Kultur Shock.

Video spot je režirao Dima Levenchuk, režiser iz Sijetla, koji je režirao i spot za pesmu “Sloboda” sa Edom Maajkom. “Refugee Song” je jedna od dve pjesme sa EP-a pod nazivom “Drama”, koja treba da napravi uvertiru u njihov novi album. Uskoro će izaći i drugi deo “Drame” pod nazivom “Miracula Fantastica”.

Kultur Shock se ne pojavljuje kad nema šta da kaže, i kažu da nikad ne sviraju reda radi. Na leto kreću na novu svetsku turneju, a do tada će svoje verne fanove počastiti sa nekoliko novih pesama, pre izlaska samog albuma.

HL/Izvor: mulj,net

Previous post

Zlatne godine: Dom omladine predstavlja najbolje muzičke albume 20. veka

Next post

Eli Golding na Dan zaljubljenih predstavila novi singl "Vincent"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *