Home»Muzika»Prvo veče HITH festa… Crossroad, The Bite i Aritmia 15. februara u Udruženju rock muzičara Srbije

Prvo veče HITH festa… Crossroad, The Bite i Aritmia 15. februara u Udruženju rock muzičara Srbije

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Prvi HOLIDAYS IN THE HRAM festival održaće se od 15. do 17. februara 2018. godine u Udruženju rock muzičara Srbije, a prve večeri nastupiće bendovi: Crossroad, The Bite i Aritmia.

Crossroad/ Photo: gitarijada.org
Crossroad/ Photo: gitarijada.org

Grupa Crossroad osnovana je pre četiri godine u Loznici. Iako su počeli kao cover bend, vrlo brzo se pojavilo interesovanje za autorski rad pa su u avgustu 2016. godine snimili svoj prvi, samizdat album, sa sedam autorskih pesama.

Materijal je snimljen u Beogradu, a producenti albuma bili su članovi grupe The Bestbeat – Vladimir Banovčanin i Vitomir Milićević.

Tokom četvorogodišnjeg aktivnog rada, sastav benda se menjao, a sadašnja postava je na okupu već dve godine i čini je četvoročlana ekipa: Mladen Rakić (vokal, gitara), Nemanja Đorđević (bas gitara), Nikola Jevtić (gitara) i Branislav Petrović (bubnjevi).

Prošle, 2017. godine, bend je učestvovao na trećem Bunt Rok Festivalu, gde su uspeli da obezbede plasman u finale.

The Bite/ Photo: Facebook @thebite011
The Bite/ Photo: Facebook @thebite011

Ideja o bendu koji će imati energiju punka, čvrste rokenrol rifove, pevljive refrene i osećajnost bluesa javila se još davno, a prvu svirku imali su u klubu KST-a.

Prvi demo snimak bend je uradio u novembru 2003. godine, a 2005. godine objavili su album pod nazivom “Here Comes The Beat”.

Godine 2011. izdali su EP “Make You Mine”, a godinu dana kasnije počeli su snimanje albuma “Life” i kao najavu albuma objavili EP “More Of The Same”.

Od 2016. godine, The Bite radi u novoj postavi, nova pevačica je Ljiljana Zdravković, a bubnjar Nebojša Brkić. U junu iste godine, izdali su singl “Lies” koji se našao u finalu Godišnjaka radija 202.

Prvi singl na srpskom jeziku “Da se ponovo rodim”, bend je objavio nekoliko meseci kasnije.

U finalu Beogradskog autorskog rok festivala – BARF 2016, osvojili su 2. nagradu žirija, za najboljeg izvođača na festivalu, a učestvovali su i na festivalu BUNT 2017. godine, svirali na Singidunum festu na Kalemegdanu kao i na Arhangel festu u Grockoj.

Bend trenutno radi na novim pesmama, a u planu je i novi spot.

The Bite su: Igor Ilić (bas gitara), Mladen Vujović (ritam gitara), Bojan Savić (gitara), Nebojša Brkić (bubnjevi) i Ljiljana Zdravković (vokal).

Aritmia/ Photo: Facebook/ Aritmia Music
Aritmia/ Photo: Facebook/ Aritmia Music

Aritmia je autorski rok bend iz Beograda koji je nastao 2009. godine. Kako sami kažu, kroz svoje stvaralaštvo otvaraju zamagljeni prozor kroz koji se pruža pogled na raznobojnu sredinu u kojoj rastemo, živimo i starimo.

Članovi benda su: Miloš Vukosavljević (vokal – gitara), Nenad Đurkić (bas gitara), Igor Gvozdić (ritam gitara) i Martin Gvozdić (bubnjevi).

Početkom februara Aritmia je objavila singl “Oprost” koji možete da preslušate u nastavku…

Previous post

"Papučar"... Originalna čestitka Mortal Kombata za Dan zaljubljenih

Next post

Kao što su i obećali... Stigao spot za "Barbaru" Darka Rundeka i Ekipe

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *