Home»Muzika»DVE NOĆI DOBROG DŽEZA… Održan prvi Metropolis Jazz Fest u Domu omladine Beograda

DVE NOĆI DOBROG DŽEZA… Održan prvi Metropolis Jazz Fest u Domu omladine Beograda

6
Shares
Pinterest Google+

Najbolji srpski džez sastavi novije generacije, pod etiketom Metropolis Jazz, nastupili su na dvodnevnoj beogradskoj džez manifestaciji Metropolis Jazz Fest gramophoned by Lenco u Domu omladine Beograda.

Metropolis Music, izdavačka kuća koja već skoro četvrt veka širi prostor za domaće autore, 2016. godine otvorila je svoju džez etiketu kako bi posvetila više prostora džez zvuku. Tokom prethodne dve godine objavljeno je više od deset džez albuma, koji predstavljaju najjače autore na domaćoj sceni.

Photo: AleX
Photo: AleX

U želji da dodatno promoviše domaću džez scenu i ponudi publici kvalitetan kulturni program, Metropolis Music se odlučio za organizaciju festivala na kome su učestvovali autori i bendovi koji su objavili  albume prethodnih godina za Metropolis Jazz, podetiketu Metropolis Music, sa idejom da to postane tradicionalna manifestacija.

Prvog dana festivala u punoj sali Amerikana Doma omladine nastupali su Uglješa Novaković Quintet, Sanja Marković, Schime Trio+Two, Fish in Oil, a druge večeri Drama Organ Trio, Hashima, Konzilium i Eyot.

Previous post

Mračni Mol - Tribute to Smak 15. februara u Atom Akademiji

Next post

Čekamo nove mlade heroje Srbije... Prijave za Exitov Youth Heroes konkurs do kraja nedelje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *