Home»Muzika»Festival srpskog podzemlja raspisao konkurs za likovne andergraund umetnike

Festival srpskog podzemlja raspisao konkurs za likovne andergraund umetnike

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Festival srpskog podzemlja raspisao je konkurs za likovne andergraund umetnike koji će trajati do 4. marta i ima za cilj da predstavi stvaralaštvo umetnika i drugih pojedinaca koji borave u prostoru andergraunda. 

Festival neguje ideju o utopiji i pojedincu koji, pozicionirajući se u prostoru andergraund-subkulture, gradi sopstveni sistem vrednosti, neopterećen vladajućim, mejnstrim tokovima.

Pojam andergraund (underground) preuzet iz engleskog jezika odnosi se na prostor koji je ispod zemlje – podzemlje, tajni, skriveni prostor, kao i na sve organizovane grupe, avangardne umetničke pokrete i pojedince koji svojim aktivnostima pružaju otpor vladajućem vrednosnom sistemu i kritikuju postojeće društvene odnose.

Tema je slobodna, kao i medij. Možete poslati crteže, ilustracije, slike, kratke filmove, video-instalacije, digitalne printove, grafike, objekte, skulpture, gifove, fotografije…

Miloš Bajić (Sanitarium)/Photo: AleX
Miloš Bajić (Sanitarium)/Photo: AleX

Prednost će imati radovi manjeg formata kako bi što više autora bilo zastupljeno na izložbi. Kada je u pitanju video-format, biće prihvaćeni samo radovi u trajanju do 5 min.

Propratni katalog izložbe obezbeđuje organizator, a rezultati konkursa biće objavljeni 10. marta 2018. na facebook stranici Festivala i sajtu Festivala.

Autori čiji radovi budu prihvaćeni, biće naknadno obavešteni putem i-mejla o ostalim detaljima i obavezama u vezi sa postavkom izložbe i štampanim materijalom.

Prijava treba da sadrži:
– do 5 fotografija svakog rada sa kojim konkurišete
– link putem kojeg se može pogledati video, film…
– kratku biografiju i/ili koncept, kratak tekst o stvaralštvu, radovima…

Prijave i pitanja sa naznakom FSP – izložba, šaljite na i-mejl adresu: [email protected] najkasnije do 4. marta 2018. godine.

Previous post

Kad Kristijan Grej peva hit Pola Makartnija...

Next post

LJUDI, VRATIO SE LAKA... i doneo "Lizalo"

0

  1. Saša petrinjac
    18/02/2018 at 11:01 am — Reply

    Da li je konkurs ograničen samo za skolovane umetnike ili mogu i samouki umetnici da učestvuju?

  2. 18/02/2018 at 1:09 pm — Reply

    Sva pitanja vezana za učešće na konkursu možete da pošaljete (sa naznakom FSP – izložba), na i-mejl adresu: [email protected]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *