Home»Muzika»KRAFTWERK počeli evropsku turneju… U Beograd stižu 24. februara

KRAFTWERK počeli evropsku turneju… U Beograd stižu 24. februara

3
Shares
Pinterest Google+
Kraftwerk/ Photo: Peter Boettcher
Kraftwerk/ Photo: Peter Boettcher

Posle uspešne svetske turneje 3-D koncerata, nemački pioniri elektronske muzike Kraftwerk nastupiće  24. februara u beogradskoj Štark Areni.

Turneju su počeli 2. februara u Nemačkoj, sa četiri koncerta u Drezdenu. Spajajući muziku i performans, Kraftwerk 3-D koncerti predstavljaju potpuno umetničko delo i otkrivaju složenost odnosa čoveka i mašine.

Publici u Štark Areni će biti dodeljene specijalne brendirane naočare koje će omogućiti “upijanje” slika koje dolaze sa ogromnog LED ekrana postavljenog na sceni iza grupe.

Kraftwerk/ Photo: Facebook @KraftwerkOfficial
Kraftwerk/ Photo: Facebook @KraftwerkOfficial

Na setlisti će se sigurno naći njihove najpoznatije pesme, od “The Robots”, “Computer World” do “Trans Europe Express” remek dela koja su doslovno izmislila novi koncept pop muzike, predviđajući invaziju tehnologije u modernim društvima.

Kraftwerk je ostvario dug i dubok uticaj na mnoge žanrove moderne muzike, uključujući sintopop, hip hop, ambijent, post-punk, techno i klupsku muziku, i inspirisao je širok i raznovrstan spektar umetnika, poput Depeche Mode, Joy Divison, New Order, Daft Punk…

Ulaznice za koncert Kraftwerka mogu se nabaviti na blagajnama Štark Arene i Bilet Centra, na svim Eventim prodajnim mestima i online na www.starkarena.co.rs

Previous post

Pravo lice Londona u novom spotu Goat Girl

Next post

Brajan Džonson: Nisam lik koji voli da vara. Bilo je vreme da odem...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *