Home»Life Story»Brajan Džonson: Nisam lik koji voli da vara. Bilo je vreme da odem…

Brajan Džonson: Nisam lik koji voli da vara. Bilo je vreme da odem…

3
Shares
Pinterest Google+
AC/DC/ Photo: Facebook @acdc
AC/DC/ Photo: Facebook @acdc

Prošle su dve godine otkako je Brajan Džonson, bivši frontmen grupe AC/DC, napustio bend. Njegova 36 godina duga karijera je okončana, pošto su mu lekari rekli da mora da prestane da nastupa zbog oštećenja sluha.

Ono što je već bila gorka pilula koju su fanovi grupe AC/DC i Brajana Džonsona morali da progutaju i koji nisu želeli ništa više osim toga da vide 70-godišnjeg rokera na bini, jeste činjenica da je na njegovo mjesto stigao Ekls Rouz, pevač Guns N ‘Rosesa, poznat po vokalnim spospobnostima, ali i svim vrstama skandala u rok svetu.

Brajan Džonson& Photo> Facebook @acdc
Brajan Džonson& Photo> Facebook @acdc

Neki su okrivili AC/DC što su odlučili da nastave bez Brajana, a drugi su shvatili potrebu benda da nastave sa turnejom “Rock Or Bust” kako bi izbegli finansijski krah.

Samo mesec dana pre druge godišnjice od napuštanja benda, Brajan je u intervjuu za The Sunday Times konačno progovorio o onome što je prethodilo odlasku.

– Na bini mi je bilo sve teže i teže da čujem gitare, čak i note. U suštini, oslanjao sam se na memoriju – priznaje Džonson.

Za nekoga ko je proveo više od tri decenije na stejdžu, na istom davao sve od sebe i čiji su nastupi zavisili od interakcije sa kolegama, ova odluka i nije baš najlakša stvar na svetu.

AC/DC/Photo: YouTube printscreen
AC/DC/Photo: YouTube printscreen

Pošto nije “tip koji vara”, Džonson je odlučio da ode iz benda, kada je suočen sa teškom odlukom između toga i rizika da izgubi sluh – ali dvije godine kasnije, on se pomirio s tim.

– Nisam taj lik koji voli da vara. Način na koji ja gledam na sve što se izdešavalo tokom godina – bilo je fenomenalno – jednostavno kaže on.

Ipak, Brajan Džonson nije van igre, barem ne na duže staze. Radio je sa komičarem i prijateljem Džimom Bruerom, nastupao je sa grupom Muse i snimio u studiju sa Greg Billings Bandom pesmu “Old Friends Do Not Come Easy”.

Da li ćemo u budućnosti gledati više nastupa čoveka kome su lekari savetovali da se drži dalje od bine? Sa AC/DC – teško.

Dakle, sada ostaje pitanje, ko će biti pevač na novom albumu grupe?

Prema novinaru Mariju Englhartu, koji je u dobrim odnosima sa bendom, AC/DC se priprema za snimanje novog studijskog albuma.

– Spekulišite koliko god želite, ali već sam rekao i ponovo ću reći: AC/DC će nastaviti sa Ekslom na vokalima – novi album, turneje, sve. Ono što je za Angusa bio ogroman rizik, pokazalo se kao jednako ogroman trijumf, koji je postavio osnove za budućnost – naveo je Englhart u postu na svom Facebooku.

Dakle, odgovor je tu: “novi” pevač benda je najverovatnije Ekls Rouz, koji je trenutno na turneji sa Guns N ‘Roses.

Mnogima će definitivno nedostajati Brajan Džonson…

Dostojna zamena? Možda nam samo treba vremena da se naviknemo… 🙁

Izvor: bosonoga.com

Previous post

KRAFTWERK počeli evropsku turneju... U Beograd stižu 24. februara

Next post

"Kventin Tarantino" stigao u grad... Navy ne obećava objavili novi singl i spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *