Home»Muzika»Homeland»Pronađite skrivene poruke… Dingospo Dali predstavio spot za “Drugi svet”

Pronađite skrivene poruke… Dingospo Dali predstavio spot za “Drugi svet”

3
Shares
Pinterest Google+
Dingospo Dali/ Photo: Jakov Simović
Dingospo Dali/ Photo: Jakov Simović

Alternativni bend Dingospo Dali objavio je spot za pesmu “Drugi svet”, po kojoj je nazvan njihov nedavno objavljeni debi album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet”.

– Ideja spota bila je da se “Drugi svet” predstavi kao spoj muzike, grada i svakodnevnice, što na najbolji način oslikava poruku pesme. Spot je po našem mišljenju prirodan i nepretenciozan a u isto vreme i umetnički, jer među mnoštvom kadrova nalazi se i dosta simbolike i skrivenih poruka povezanih sa tekstom pesme – objašnjava pevačica Sandra Grubić.

Spot mladog studenta filozofije Shimona Tsubote prikazuje članove benda Dingospo Dali kako u studiju sviraju pesmu “Drugi svet”, kao i na raznim lokacijama u Beogradu.

– Shimon je uspešno preneo atmosferu, energiju i celokupnu sliku benda najpribližnije onome što mi zaista jesmo. Iako jednostavan, jasno se vidi uložen trud i talenat mladog umetnika, i ponosni smo što smo mu mi bili motivacija za rad na ovom spotu – kaže Sandra.

Dingospo Dali/ Photo: Nikola Đorđević
Dingospo Dali/ Photo: Nikola Đorđević

Beogradski Dingospo Dali objavio je debitantski CD album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” za promotersku kuću Long Play u novembru prošle godine.

Vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka, Dingospo Dali je na autentičan način spojio gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću, što se može čuti u 12 pesama albuma (sa kog su već objavljeni spotovi “Sa krova”, “Ona”, “Ne pitaj se” i “Pelin”).

“Sve dok mislim da je ovo drugi svet” snimili su pevačica Sandra Grubić, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović (umesto koga je odnedavno u bendu Marko Mićanović).

Previous post

UNDERGROUND NEMA ALTERNATIVU... Četvrti Festival srpskog podzemlja 16. i 17. marta u novosadskoj Fabrici

Next post

Deca iz vode se vraćaju u Niš... EKV tribute 15. februara u klubu Feedback

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *