TAJ MAGIČNI DODIR BLUZA… Danko Jovašević objavio spot za singl “Praštam” kao najavu debi albuma

0
58
Darko Jovašević/Photo: YouTube printscreen
Darko Jovašević/Photo: YouTube printscreen

Beogradski muzičar Danko Jovašević predstavio je krajem januara video spot za singl “Praštam”, numeru kojom mladi gitarista i pevač najavljuje album koji je u planu.

Danko se muzikom, preciznije gitarom, bavi od desete godine, a tokom narednih 15 prošetao je kroz brojne žanrove, od klasik i hard roka, instrumentalne muzike… da bi se na kraju svoj put pronašao u zvuku bluza koji sada neguje, mada njegova svirka ima i druge žanrovske elemente.

Za Headlkiner.rs Darko kaže da je “druženje” sa džez muzikom na njega imalo snažan uticaj.

– Tokom poslednjih nekoliko godina sam razvijao svoj talenat za pevanje, a tada sam dosao i u kontakt sa džez muzikom. Bio sam učesnik događaja “Sinatra 100” pre dve godine, povodom stogodišnjice rodjenja Frenka Sinatre, zajedno sa najboljim džez muzičarima u Srbiji – kaže Danko i dodaje da je to za njega bilo dragoceno iskustvo.

Prvi akordi za pesmu “Praštam”, kaže Darko, nastali su pre pet godina na akusticnoj gitari i u početku je numera bila zamisljena na taj način. Međutim…

– Pre dve godine prvi put sam izveo pesmu sa kompletnim bendom uživo i tada sam zapravo otkrio njen puni potencijal i dobio inspiraciju da takav zvuk pretvorim u studijski snimak – otkriva mladi muzičar.

Bend sa kojim je svirao čine članovi beogradske muzičke škole Master Blaster, čiji je i sam višegodišnji član – Bogdan Đurđevic, Katarina Kočetova, Marko Ćurčić i Ana Protulipac, uz podršku profesora gitare Nebojše Ćele Nedeljkovića.

A posle “Praštam”…?

– Do sada imam snimljen jos jedan singl “Budi kraj mene”, iz 2014, i trenutno nastupam samostalno, sa akustičnom svirkom. U planu mi je okupljanje benda sa kojim bih redovno radio nastupe i pripremao nove pesme koje pišem i koje bi trebalo da budu deo prvog albuma, verujem u skorijoj budućnosti – kaže Danko Jovašević.

Nama i publici ostaje da sačekamo debi album, a do tada… “Praštam”:

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime