Miša Janketić dobitnik statuete “Joakim Vujić”

0
79
Miša Janketić/ Photo: youtube.com
Oglasi

Kragujevački Knjaževsko-srpski teatar dodelio Statuetu Joakim Vujić glumicu Mihailu Miši Janketiću, saopštili su iz ovog pozorišta.

Statueta se svake godine za Dan teatra 15. februara, svečano uručuje laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

Janketićeva glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija.

Igrajući pođednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju, filmu postao je laureat najvažnijih priznanja. Od Sterijinih nagrada i “Zlatnih ćurana” do Dobričinog prstena i “Pavla Vuisića” za životno delo.

Dobitnik prstena sa likom Jaokima Vujića biće glumac Bratislav Slavković Keša za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada teatra i ostvarivanju programskih ciljeva kao i promociju pozorišta u celom regionu dodeliće se kompaniji “Prizma” iz Kragujevca.

Godišnja nagrada teatra biće uručena glumici Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi “Ujka Vanja”, dok će biti nagrađeni i zaposleni u pozorištu Saša Đorđević i Snežana Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i rezultate u protekloj godini.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime