Home»Film»FILMADŽIJE, DA LI STE SPREMNI… FCS 5. februara raspisuje konkurse za unapređenje scenarija i studentske filmove

FILMADŽIJE, DA LI STE SPREMNI… FCS 5. februara raspisuje konkurse za unapređenje scenarija i studentske filmove

3
Shares
Pinterest Google+

Filmski centar Srbije objavio je kalendar konkursa za 2018. godinu, a prvi će 5. februara biti raspisani konkursi za finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija i za sufinansiranje studentskih završnih filmova.

“Svaka kategorija konkursa biće otvorena mesec dana od dana objavljivanja, komisije će svoje predloge dostaviti Upravnom odboru u roku od 60 dana, a Upravni odbor će nakon toga odluke doneti u roku od 15 dana”, navodi se u saopštenju FCS.

Konkursi za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih dokumentarnih filmova i sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih dokumentarnih filmova biće raspisani 12. februara 2018. godine, dok će 19. februara biti raspisani konkursi za sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih animiranih filmova i sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugometražnih animiranih filmova.

Konkurs za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija biće raspisan 26. februara 2018.

Konkursi za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom i sufinansiranje žanrovski određenog dugometražnog igranog filma sa komercijalnim potencijalom biće raspisani 5. marta, a oni koji žele, moći će da konkurišu samo za jednu kategoriju od tri raspisane.

Dvanaestog marta biće raspisani konkursi za sufinansiranje proizvodnje eksperimentalnih filmova, video arta i filmova sa zahtevnim sadržajem i sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih igranih filmova.

Konkurs za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa biće raspisan 2. aprila, dok će konkurs za stimulaciju kvaliteta biti raspisan 14. maja. 25. juna biće raspisan konkurs za sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugometražnih filmova.

Konkursi za stimulacija bioskopskog prikazivanja domaćih filmova, stimulaciju gledanosti i stimulaciju distribucije biće raspisani 1. jula, a konkursi za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih igranih filmova, sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih dokumentarnih filmova i sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih dokumentarnih filmova biće raspisani 20. avgusta.

Konkursi za finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija, sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija i sufinansiranje proizvodnje dugometražnih animiranih filmova biće objavljeni 27. avgusta.

Izvor: Beta

Previous post

"URLIK" IZ SRCA GRADA... Novi beogradski post grandž bend Danga objavio svoju prvu pesmu

Next post

SIDA NEMA VEĆ 39 GODINA, ALI... pank nije mrtav

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *