Home»Muzika»Geri Mur je “kriv” za sve… Promocija debi albuma Mladena Pecovića 1. februara u Metropolisu

Geri Mur je “kriv” za sve… Promocija debi albuma Mladena Pecovića 1. februara u Metropolisu

3
Shares
Pinterest Google+
Mladen Pecović/ Photo: youtube.com printscreen
Mladen Pecović/ Photo: youtube.com printscreen

Promocija prvog solo albuma instrumentalne gitarske muzike Mladena Pecovića (Metropolis Music), biće održana u četvrtak 1. februara od 20:30 časova, u Muzičkoj kući Metropolis.

Posle razgovora sa autorom, na bini MKM pridružiće mu se prijatelji muzičari u svojevrsnom jam-session delu večeri.

Debi album “Mladen Pecović” sadrži 11 autorskih numera, a na snimanju su učestvovali brojni  muzičari: bubnjari Alen Hruškar i Milan Jejina, basisti Miladin Stojković, Ivan Mirković Bambi, Mirko Kesić i Nemanja Tajsić, klavijaturisti Goran German, Ivan Živanović, Petar Milojević, Igor Ivković i Vladimir Ajrulosjki.

Mladen Pecović/ Photo: Promo
Mladen Pecović/ Photo: Promo

Mladen je rođen u Užicu 1982. godine. Gitaru je počeo da svira sa 15 godina, završio je Muzičku školu Stanković, odsek džez gitare kod profesora Danila Karamarkovića.

O svojim počecima Mladen kaže:
-Gitara je našla mene. Kao dete sam želeo da sviram violinu, a to je tada bilo komplikovano u mom gradu. Išao sam na časove klasične gitare nekoliko godina, ali tek sa električnom gitarom se desila magija pri prvom susretu. Desilo se da sam na TV-u čuo Gerija Mura kako svira, kako mu gitara “peva” i bio “odnet” sa ovog sveta! Pomislio sam – to je to, i ja ovo želim – hoću da sviram.

Tokom srednjoškolskog perioda Pecović je svirao u školskim sastavima, Big Bendu muzičke omladine i održao niz nastupa sa profesorima, imao  priliku da svira sa  RTS-ovim Big Bendom i Beogradskom Filharmonijom.

Sarađivao je i sa velikim brojem izvođača i  umetnika. Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji etno gitare i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara.

Trenutno radi kao koncertni i studijski muzičar i producent, a za Metropolis Music objavljuje prvi solo projekat instrumentalne muzike.

Previous post

"IZMISLIO" STREET PUNK... Preminuo Nil Haris, osnivač kultnog pank benda SHAM 69

Next post

Da li znate koji je najbolji animirani film svih vremena?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *