Home»Muzika»Jazz»Dve noći odličnog domaćeg novog džeza… Prvi Metropolis Jazz Fest u Amerikani Doma omladine

Dve noći odličnog domaćeg novog džeza… Prvi Metropolis Jazz Fest u Amerikani Doma omladine

5
Shares
Pinterest Google+
Jazz/Pixabay
Jazz/Pixabay

Najbolji srpski džez sastavi novije generacije, pod etiketom Metropolis Jazz, nastupiće na dvodnevnoj beogradskoj džez manifestaciji METROPOLIS JAZZ FEST gramophoned by Lenco, u petak i subotu 9. i 10. februara od 20 časova u Domu omladine Beograda (sala Amerikana).

Metropolis Music, izdavačka kuća koja već skoro četvrt veka širi prostor za domaće autore, 2016. godine otvorila je svoju džez etiketu kako bi posvetila više prostora džez zvuku. Tokom prethodne dve godine objavljeno je više od deset džez albuma, koji predstavljaju najjače autore na domaćoj sceni.

U želji da dodatno promoviše domaću džez scenu i ponudi publici kvalitetan kulturni program, Metropolis Music je odlučio da druge nedelje februara organizuje festival najzanimljivijih autora i bendova koji su izdali albume prethodnih godina za Metropolis Jazz, podetiketu Metropolis Music, sa idejom da to postane tradicionalna manifestacija.

U dva dana Festivala nastupaju Uglješa Novaković Quintet, Sanja Marković, Schime Trio+Two, Fish in Oil, Drama Organ Trio, Hashima, Konzilium i Eyot.

Ulaznice za festival su u prodaji na blagajni DOB-a, svim prodajnim mestima Eventim-a i u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21). Cena pojedinačne ulaznice je 900 dinara, a kompleta ulaznica za oba dana 1.500 dinara.

HL

Previous post

"Ako želiš biti moja": Psihomodo Pop ima novi singl i posvećen je, naravno, Tigranu...

Next post

Boje, patnje i život Fride Kalo... Izložba ilustracija Marije Hese u Institutu Servantes

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *