Home»Film»Produžen rok za prijavu filmova na 65. Martovski festival

Produžen rok za prijavu filmova na 65. Martovski festival

3
Shares
Pinterest Google+

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda zvanično su objavili da je rok za podnošenje prijava za selekciju takmičarskog programa 65. Martovskog festivala produžen do 5. februara 2018. godine.

Konkurs je bio raspisan u periodu od 1. decembra 2017. do 15. januara 2018. godine, ali zbog velikog interesovanja autora i produkcija koji su do kraja januara u fazi postprodukcije svojih ostvarenja, doneta je odluka da se rok produži kako bi im bilo omogućeno da prijave filmove za ovogodišnji festival.

Konkurs je otvoren za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, TV dokumentarnog, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta), kao i za selekciju međunarodnog takmičarskog programa u kategoriji za kratki igrani film.

Prijava za festival se vrši isključivo preko sajta www.martovski.rs.

Producenti ili autori filmova čiji filmovi budu selektovani za učešće u 65. Martovskom festival biće o tome obavešteni do 15. marta 2018.

Prošlogodišnji Martovski festival opravdao je očekivanja kako kada je reč o revalorizaciji ove manifestacije i njenom vraćanju na mapu relevatnih u oblasti dokumentarnog, kratkog, animiranog i eksperimentalnog filma u domaćim i međunarodnim okvirima, tako i u pogledu interesovanja pubike, široke i stručne javnosti.

Tome u prilog svakako govori i činjenica da je za takmičarski program prošlogodišnjeg izdanja prijavljen 551 film, dok je ove godine do sada prijavljeno 3.687 filmova.

Photo Facebook @MartovskiFestival
Photo Facebook @MartovskiFestival

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 65. po redu, biće održan od 28. marta do 1. aprila, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i u organizaciji Doma omladine Beograda.

Sa Markom Popovićem, rediteljem i producentom, kao umetničkim direktorom i Bobanom Jevtićem, dramaturgom, kao specijalnim savetnikom.

Glavni cilj Martovskog festivala i ove godine biće da pruži platformu, pre svega domaćim filmskim autorima, ne samo za predstavljanje filmova gledaocima, već i za povezivanje sa evropskim i regionalnim producentima, fondovima, televizijama, filmskim profesionalcima i novim tehnološkim trendovima.

Svi prostori Doma omladine Beograda postaće tokom pet dana Martovskog festivala mesto podrške domaćim autorima, tačka susreta filmskih profesionalaca i pasioniranih gledalaca, prostor za brojne projekcije, radionice i predavanja, mesto razgovora, dogovaranja i razvoja novih ideja, upoznavanja novih tehnologija, ukrštanja mišljenja i razmene kreativnih energija.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com
Previous post

Nil Dajmond: Prekidam turneju, otkrivena mi je Parkinsonova bolest...

Next post

Kraj za Slayer... Bend najavio oproštajnu turneju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *