Home»Muzika»FRANCUZI I FARANI ROKALI U SVILAJNCU: Hold Station i Sun Magnet kao da su “rođeni negde dole”…

FRANCUZI I FARANI ROKALI U SVILAJNCU: Hold Station i Sun Magnet kao da su “rođeni negde dole”…

7
Shares
Pinterest Google+

U sklopu zajedničke evropske turneje, u Svilajncu (Lobi Bar) su gostovala dva internacionalna rok benda – francuski Hold Station i Sun Magnet sa Farskih Ostrva.

Sun Magnet/ Photo: Promo
Sun Magnet/ Photo: Promo

Koncert je organizovalo uduženje građana Rođen Negde Dole u okviru projekta “Igra šarma uz ritam bluza”.

Već treću godinu zaredom udruženje Rođen Negde Dole svojim projektima, koji su pod pokroviteljstvom Opštine  Svilajnac, predstavlja građanima rok muzičare i umetnike iz svih krajeva sveta.

Značaj i vrednost  ovih projekata je druženje, razmena iskustava i upoznavanje drugih kultura, nacija i jezika.

The Grand Sound/ Photo: Promo
The Gran Sound/ Photo: Promo

Koncert u Lobi Baru otvorio je lokalni bend The  G’ran Sound koji predvodi lokalni muzičar i kantautor Goran Stojanović.

Njihov energični nastup trajao je oko 30 minuta, a uz Gorana na sceni su bili: Stefan (prateći vokal, pojačanje iz benda The Ripple), Miša (bubbnjevi) i Vojkan (bas).

Hold Station/ Photo: Promo
Hold Station/ Photo: Promo

Sledeći bend koji je nastupiio bio je francuski Hold Station. Do sada su objavili dva CD-a, a važe za jedan od najperspektivnijih mladih bendova u svojoj zemlji.

Psihodelični i emotivni dopali su se Svilajnčanima, koji su svaku njihovu pesmu ispratili  aplauzom. Zvuk im je mešavina bluza i garažnog roka u kome dominira sjajan pevač i frontmen Nikolas koji na bini u nekim pemama svira klavijature a vokalom podseća na Džima Morisona.

Nastup Hold Stationa trajao je sat vremena tokom kojeg su predstavili svoje autorske pesme, opravdavši kvalitetnom svirkom sve pohvale koje se o njima mogu čuti.

Inače, ovo je treći bend iz Francuske koji je u poslednjih par godina svirao u Svilajncu.

Sun Magner/ Photo: Promo
Sun Magner/ Photo: Promo

Prvi rokenrol bend koji je sa Farskih Ostrva krenuo na turneju po Evropi je Sun Magnet. Svilajnčani su tako dobili priliku da ih čuju uživo i da sa ovim robusnim vikinzima uz druženje i razgovor, saznaju nešto više o životu na ovom dalekom ostrvu.

Zanimljivi na bini, uz odličan scenski nastup, teški i bučni, svojom fuzijom stoner roka i punka oduševili su sve prisutne i držali njihovu pažnju svih 45 minuta svirke.

Gitarista i frontmen benda, Jakob Bjarki, u jednom trenutku, toku svirke, sišao je među posetioce i priredio im sjajan plesni performans.

A evo kako je bilo u Lobi Baru…

Autor video materijala: Dragan Stefanović
Izvor: HL/ Mihajlo Marković

Previous post

DELIĆ SLAGALICE KOJI JE NEDOSTAJAO... Pogledajte film o tome ko je ustvari Lord Voldemort – i to besplatno

Next post

KO JE REKAO DA JE KRALJICA ABDICIRALA... Madona potvrdila da snima novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *