“Perverzije” slave 25 godina 10. marta u Sava Centru

0
85
"Čikaške perverzije"/ Photo: Dunja Dopsaj
Oglasi

“Čikaške perverzije” već 25 godina pričaju o ljubavi, prijateljstvu, odnosima između žena i muškaraca. A to su teme za sva vremena.

– Zato “Perverzije” traju, baš zbog toga što se predstava bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima – objašnjava Dragan Gagi Jovanović.

Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava u režiji Omara Abua el Ruba je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama na putu njenog ostvarivanja.

– Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u “Čikaškim” gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda – objašnjava Olga Odanović.

“Čikaške perverzije” su deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa više od 200.000 gledalaca, ali i pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine.

Posle duže pauze Gagi je odlučio da se vrati kultnoj predstavi krajem 2014. godine, kada se i 500. izvođenje simbolično desilo upravo u Čikagu.

Posle toga, “Čikaške perverzije” u kojima igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević nastavile su da redovno pune Dom omladine Beograda, Pozorište mladih u Novom Sadu, Sava Centar…

– Mislim da je smeh lekovit. Lep je osećaj kad vidiš srećne i zadovoljne ljude, koji su se smejali dva sata. Divan osećaj za nas na sceni, a i mi se dobro provodimo – ističe Branka Pujić.

"Čikaške perverzije"/ Photo: Dunja Dopsaj
“Čikaške perverzije”/ Photo: Dunja Dopsaj

Ulaznice za predstavu “Čikaške perverzije” možete nabaviti na blagajni Sava Centra i preko mreže Eventim po ceni od 1.100, 1.300 i 1.600 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime