NEŠA GALIJA: Još nismo rekli sve što smo imali, novi album stiže na proleće

0
150
Galija/Photo: Teodora Ćirić
Galija/Photo: Teodora Ćirić

Nenad Milosavljević najavio je da će na proleće grupa Galija objaviti novi album i dodao da veruje da još nije dao sve što je mogao u muzici.

– Živim sa velikim optimizmom i uvek imam planove. Želim još i nikad ne mislim da sam sve dao i da više nemam šta da kažem – rekao je Neša Galija agenciji Beta pred koncert u Prokuplju.

Grupa Galija, koja postoji 41 godinu, održala je u subotu uveče pred oko 10.000 stanovnika Prokuplja koncert na Trgu Topločkih junaka na dočeku Nove godine po Julijanskom kalendaru. Galija je svirala dva i po sata bez prekida.

– Ovaj koncert je i za nas na neki način bio poseban jer smo se trudili da napravimo retrospektivu hitova i svega onoga što se dešavalo u poslednjih 41 godinu našeg postojanja – rekao je Milosavljević i dodao da je to bio jedan od boljih i “toplijih” koncerata u njihovoj karijeri, uprkos tome što je održan po hladnom vremenu.

Milosavljević se setio i početaka Galije kada su još kao neafirmisana grupa svirali u tadašnjem Domu JNA u Prokuplju.

– To je bilo kultno mesto za pop i rok muzičare i ja se dobro sećam da nam je bila čast da tada te 1977-78-79. godine sviramo ovde jer su Prokuplje posećivale i ovde svirale i mnoge druge kasnije slavne grupe i muzičari – rekao je Milosavljević.

Lider Galije je rekao da je na koncertu bio oduševljen jer su u publici bili ne samo stariji, koji su odrastali uz njegovu muziku, već i srednjoškolci i mladi koji znaju reči njegovih pesama.

– To najbolje govori o tome da naše pesme više ne pripadaju nama, da su se jednostavno otrgle od svojih autora i sada žive neki svoj novi život. Tako su stigle i do najmladjih generacija, što je nama veliko priznanje i govori o tome da smo uradili dobar posao. Ono što me posebno raduje, i čini da se s pravom nadam, da smo stvorili nešto neuništivo – rekao je Milosavljević.

Na sceni u Prokuplju, pored braće Nenada i Predraga Milosavljevića, koautora, tekstopisca i pevača mnogih pesama, nastupio je i bubnjar Boban Petrović, jedini iz prvog sastava benda.

https://www.youtube.com/watch?v=x6RJ4tWOwLQ

HL/Izvor: beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime