Home»Fun»Rudanka poručila Zakerbergu: Ti si je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje

Rudanka poručila Zakerbergu: Ti si je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje

5
Shares
Pinterest Google+

Poznata hrvatska književnica i kolumnistkinja Vedrana Rudan uputila je na svom blogu rudan.info otvoreno pismo osnivaču društvene mreže Fejsbuk Marku Zakerbergu, a razlog je brisanje sa Fejsbuka njenog teksta “Otvoreno pismo šupcima”.

– Moje pismo navodno je govor mržnje, a mržnji na Fejsu nema mesta. Ha, ha, Mark, ovo zaista prvi put čujem. Moje pismo šupcima nije ”govor mržnje”, moje pismo je govor žrtve, a to je bitna razlika. Ja sam žena, dakle, žrtva. Za razliku od muškaraca, posebno belih Amera cije se bogatstvo meri milijardama dolara, ja nemam moć. Mogu samo da vrištim. To i činim – piše Rudan na svom blogu.

Kako kaže, “naravno da samo kretenu može pasti na pamet da sam pisala svim muškarcima”.

– Mark, jesi li čuo za hiperbolu? Sin mi je rekao, on mi uređuje tekstove i stavlja na Fejs, da si mu zabranio pristup Fejsu na dvadeset i četiri sata. Ako te ne posluša sledi oštrija kazna. Šta ćeš mu učiniti? Šta krivomislećoj sirotinji koja živi bogu iza nogu čine beli, bogati Ameri? Uvalićeš mu glavu u WC šolju dok ne prizna ili krepa? Gadaćeš ga tramblonom? Dronom? Bacićeš mu bombu sa osiromašenim uranom na garsonjeru kupljenu na kredit? – piše ona na svom blogu.

– Ej, Mark. Znaš ko si ti? Je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje, pravo na stav, pravo na je**nu hiperbolu. Možda trenutno, ali ništa ne traje doveka pa neće ni američko divljaštvo – poručuje Rudan..

Kako kaže, jasno joj je da nekoliko napaljenih mužjaka pogođenih tekstom – nijedan muškarac iz njenog kruga prijatelja nije se prepoznao – može od njega da zatraži da skloni tekst.

– Zato jer si i ti šupak. Da nisi bio bi manje osetljiv. Ne, nisam ljuta. Uostalom, ko želi da pročita šta sam napisala neka posetim moj blog. Pišem ti jer imaš dve ćerke. Zapamti, i njima će život biti pakao samo zato jer su žene. Tvoja lova im neće pomoći da budu manje žene i manje žrtve. Kao što ovo pismo tebe neće prosvetliti. Eto, ja napisah, a ti briši – zaključuje Rudan.

Previous post

Mladi pisci, Dom omladine Pančevo vas poziva na konkurs "Rukopisi 41"

Next post

Niste još čuli sve od Nirvane... Objavljena četiri nepoznata demo snimka legendarnog benda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *