Home»Muzika»Pesme koje ne svira često… Gile & Magic Bush 9. marta u Domu omladine Beograda

Pesme koje ne svira često… Gile & Magic Bush 9. marta u Domu omladine Beograda

3
Shares
Pinterest Google+
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev

Frontmen Električnog orgazma, Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush održaće koncert pod nazivom “Retko svirane pesme” 9. marta od 21:00 čas u Domu omladine Beograda.

– Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i pesama Električnog orgazma koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo! – najavljuje Gile.

Gile je uporedo sa radom u matičnom bendu, pored muzike za filmove, tokom karijere uradio nekoliko izuzetno zanimljivih projekata, kao što su solo album “Evo sada vidiš da može” (1989) ili saradnja sa Vladom Divljanom na albumima “Rokenrol za decu” (1989) i “Rokenrol bukvar” (1990) i odnosno “Lutka koja kaže ne” (1991) u supergrupi Vlada, Gile, Piko i Švaba.

Magic Bush/ Photo: Promo
Magic Bush/ Photo: Promo

Prilikom prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta Eve Braun u DOB-u, Gojković je imao priliku da prvi put nastupi u pratnji benda Magic Bush, i kaže da mu se “jako dopala kombinacija sa njima, nešto je drugačije od onoga sa Električnim orgazmom”.

– Pošto mi se već neko vreme muvala po glavi ideja sa izvođenjem retko sviranih pesama, samo mi je kliknulo da je možda baš Magic Bush savršena kombinacija za tako nešto. Imaju zajedništvo unutar svog benda, a ja to jako volim i cenim. Samo smo sad ubacili mene i moje pesme u kombinaciju i desila se neka nova hemija, energija – objašnjava Gile.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album “First…”, a bend čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznica za koncerta Gile & Magic Bush košta 1.000 dinara na i možete je nabaviti na blagajni DOB-a i  preko mreže Eventim. Prodaja počinje 11. januara. Na dan koncerta, ako bude ulaznica, cena će iznositi 1.200 dinara.

Previous post

Opasno su ga naljutili... The Weeknd raskinuo saradnju sa poznatom modnom kućom zbog rasizma

Next post

"Look up here, I’m in heaven"... Dve godine bez Bouvija... Ovaj deo njegove životne priče možda niste znali...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *