Home»Muzika»Niste još čuli sve od Nirvane… Objavljena četiri nepoznata demo snimka legendarnog benda

Niste još čuli sve od Nirvane… Objavljena četiri nepoznata demo snimka legendarnog benda

5
Shares
Pinterest Google+
Nirvana/Photo: YouTube porinscreen
Nirvana/Photo: YouTube porinscreen

Četiri nepoznata demo-snimka Nirvane pojavila su se na internetu, pošto ih je na YouTube postavio muzičar koji tvrdi da mu je te snimke dao lično Kurt Kobejn.

Kako piše NME, među “sirovim” audio-snimcima, koje je objavio vašingtonski muzičar Džon Parki, nalaze se demo-snimci numera sa albuma “Bleach” koji su navodno snimljeni tokom Nirvanine prve probe u studiju “Reciprocal” u Sijetlu 1988. godine.

Snimci su nastali pre nego što se Nirvani priključio bubnjar Čad Čening, pa se na njima može čuti bubanj Dejla Krovera, bubnjara grupe Melvils, koji je sa Nirvanom svirao na njihovom debi-albumu.

Na drugoj objavljenoj kaseti nalaze se demo-snimci pesama sa legendarnog albuma “Nevermind”, na kojima je Čening bio za bubnjevima, a pre nego što je Dejv Grol postao član benda.

U video-materijalu, koji prati demo-snimke, Džon Parki objašnjava kako je sa članovima benda Nirvana ostvario blizak odnos posle njihovog nastupa u Vašingtonu.

Parki je kasete čuvao u metalnoj kutiji, da bi kasnije odlučio da proda dve, pošto mu je jedna ukradena iz kola.

Izvor: trecisvijet.com

Previous post

Rudanka poručila Zakerbergu: Ti si je**ni, bahati, beli, bogati Amer koji misli da se lovom može zabraniti pravo na mišljenje

Next post

The Breeders novim singlom "All Nerve" najavili peti album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *