Home»Muzika»DVA GLASA IZ BAJKE… Sara Renar i Ana Ćurčin 13. januara u Novom Sadu

DVA GLASA IZ BAJKE… Sara Renar i Ana Ćurčin 13. januara u Novom Sadu

4
Shares
Pinterest Google+
Ana Ćurčin i Sara Renar/Photo: facebook
Ana Ćurčin i Sara Renar/Photo: facebook

Mlada regionalna zvezda iz Zagreba Sara Renar i beogradska kantautorka Ana Ćurčin, nastupiće 13. januara u novosadskom Kulturnom centru.

Sara Renar je mlada regionalna zvezda, do sada je objavila tri studijska albuma “Djeca”, “Jesen” i “Tišina”, kao i konceptualno uživo odsvirano studijsko ostvarenje “Gdje povlačiš crtu”. Osvojila je prestižnu nagradu Porin, 2015. za EP “Jesen”.

Njen treći studijski album pod imenom “Tišina” je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima i nominovan je za nagradu Impala.

Sara je postala ljubimica publike, ali je i jako cenjena u krugu kolega koji je često pozivaju kao posebnu gošću na svojim koncertima, poput Darka Rundeka i Zorana Predina.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a poslednjih godina živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna, tiha i melodična, ritmična, leluja kroz indi-rok i folk i komunicira sa ambijentom i bluzom.

Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa samostalno ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu Ment u Ljubljani.

Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend. U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”.

Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom s tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom “Lastavice, lasto”, koja je objavljena krajem leta prošle godine.

Previous post

Dodeljeni Zlatnih globusi... Pogledajte kompletnu listu nagrađenih

Next post

DA LI STE ZNALI ZBOG ČEGA SE SERIJA "BLACK MIRROR" BAŠ TAKO ZOVE... I još neke sitnice...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *