NEKA PLATE, I TREBA DA PLATE… Fanovima Dugmeta dosuđena odšteta ZA LOŠ ZVUK NA KONCERTU NA HIPODROMU 2005.

0
147
Bijelo dugme, Hipodrom/Photo: YouTube printscreen
Bijelo dugme, Hipodrom/Photo: YouTube printscreen

Organizatori oproštajnog koncerta Bijelog dugmeta na beogradskom Hipodromu 28. juna 2005. godine moraće da na ime odštete isplate 39 posetilaca, svakom po hiljadu dinara za ulaznicu sa zateznom kamatom za sve godine unazad.

Ovako se završio spor koji je trajao punih 12 godina, a u kome je 39 posetilaca tužilo organizatore što su imali samo sliku, ali ne i ton zbog lošeg ozvučenja, pišu Novosti.

Maratonski spor je započet u Prvom, a kasnije nastavljen u Trećem osnovnom sudu u Beogradu i za to vreme održano je 30 ročišta. Prva presuda je bila u korist organizatora koncerta Music Star Production-a, ali je na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posetioci ipak nisu mogli dobro da čuju muziku.

Razočarani posetioci iz Novog Sada, Sombora, Beograda, Odžaka, Trstenika, Kraljeva i drugih gradova podneli su tužbu protiv organizatora i veterana jugoslovenskog roka.

Arsenije i Gordana Katanić su u svoje i u ime još 150 građana Novog Sada, smatrajući da su oštećeni, tražili da koncert bude ponovljen ili da im se vrati novac.

Kako je svako branio svoju stranu, a spor trajao godinama, 150 potpisnika tužbe je izgubilo strpljenje i odustalo, a najupornijih 39 je insistiralo na svojim pravima.

– Važno je da smo kao građani dokazali da je koncert bio neadekvatno ozvučen i da se 300 metara dalje od bine nije ništa ili se vrlo loše čulo – ističe advokat Arsenije Katanić dodajući da su on i supruga bili na 200 metara od bine i da nisu dobro čuli muziku.

Po presudi organizator je bio dužan da svima obezbedi kvalitetan zvuk čak i za manje kvalitetno mesto, a to nije obezbedio.

Fanovi Dugmića bi više voleli da je grupa održala novi koncert sa boljim ozvučenjem, ali smatraju da je i ovakvom presudom, pravda zadovoljena.

HL/Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime