KONAČNO DIGITALIZOVAN ČUVENI STUDIO “ŠESTICA” RTS, kultno mesto gde su nastali nebrojeni ex-YU hitovi

0
87
Studio 6 RTS/Photo: YouTube printscreen
Studio 6 RTS/Photo: YouTube printscreen

Pre tačno 70 godina otvorena je kultna Šestica, muzički studio Radio Beograda. Pre tačno 40 godina taj studio je dobio čuvenu MCI miksetu i prva numera koja je snimljena bila je “Bitanga i princeza” Bijelog dugmeta. A sinoć je Studio 6 dobio novo ruho sa novom digitalnom miksetom.

Studio 6 je mesto dobrog, kvalitetnog zvuka, a priliku da prve note odu do slušalaca preko njega imali su Big bend RTS i njihova gošća Lena Kovačević.

– Ukoliko ovo budemo znali da pametno da koristimo, a mislim da ćemo to umeti, to će značiti mnogo i za našu muzičku produkciju i za našu produkciju ploča, a i za sve druge ljude koji se bave muzikom, moći će da koriste ovaj studio. Mislim da ulazimo u neku novu eru i mislim da smo malo zakasnili, to je trebalo da uradimo pre nekoliko godina, ali – kako bi rekli kod nas – nikada nije kasno – kaže direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Sve što je u Šestici nastajalo deo je bogate Arhive Radio-Beograda i sve što će u buduće ovde nastajati obogatiće nas i ostati zauvek, kao deo našeg kulturnog blaga. Zato se, kažu, u Šesticu ulazi sa posebnim poštovanjem i uzbuđenjem.

Studio 6 koristiće program Radija 202, koji je realizovao brojne emisije i serijale kao što su Noć muzeja, veče posvećeno Bob Dilanu – Rok nobel, razne koncerte.

Sa Šesticom neraskidivo je povezan Big bend RTS-a, koji sledeće godine slavi 70 rođendan, kao i ostali ansambli muzičke produkcije RTS.

HL/Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime