Home»Muzika»“Igra šarma uz ritam bluza”… Hold Station, Sun Magnet i The G’ran Sound 16. januara u Svilajncu

“Igra šarma uz ritam bluza”… Hold Station, Sun Magnet i The G’ran Sound 16. januara u Svilajncu

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Udruženje građana “Rođen negde dole” nastavlja realizaciju svog projekta “Igra šarma uz ritam bluza” koji je pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac.

U sklopu ovog  projekta, rok muzičari iz celog sveta, predstaviće svoju umetnost  i stvaralačko umeće publici u  Svilajncu.

Prijateljstvo između nacija, mešavina kultura i spoj modernog i tradicionalnog, prave su vrednosti ovog projekta.

U sklopu zajedničke evropske turneje, koncert u Svilajncu održaće dva mlada internacionalna underground rok benda Hold Station (Francuska) i Sun Magnet (Farska Ostrva).

Koncert će se održati u utorak 16. januara  u Lobi Baru sa početkom od 20:00 časova. Lokalna podrška biće rok bend The G’ran Sound.

Hold Station / Photo: Promo
Hold Station / Photo: Promo

Hold Station su četiri momka iz grada Grenobla, sa podnožja Alpa u Francuskoj. Njihova muzika inspirisana je garažnim rokenrolom šezdesetih godina i bendovima The Yardbirds, The Standells, The Shadows Of Knight.

Godina 2015. predstavlja prekretnicu u radu ovog mladog autorskog benda. U toj godini objavili su prvi album “Jockoid Tales” i odmah posle početnih uspeha, pored poziva da sviraju po celoj Francuskoj, svoje nastupe su zabeležili i u ostalim državama Evropske Unije.

Kritika ih svrstava u najbolje francuske mlade undergraund bendove današnjice, a njihov drugi album “Down of a new day” biće objavljen 4.  januara 2018. godine.

Sun Magnet/ Photo: Promo
Sun Magnet/ Photo: Promo

Sun Magnet su tri pirata koji dolaze pravo sa maglovitih Farskih Ostrva i prvi su predstavnici svoje nacije u žanru stoner/trash metal.

Muzika koju sviraju najviše liči na Black Sabbath, Corrosion of Conformity i Poison idea.

Sun Magnet su koncertno veoma aktivni, do sada su objavili jedan EP, par singlova, a album prvenac biće objavljen sredinom 2018. godine.

The G'ran Sound/ Photo: Promo
The G’ran Sound/ Photo: Promo

The G’ran Sound je jedan u nizu projekata lokalnog kantautora Gorana Stojanovića, koji svoje autorske kompozicije svira u saradnji sa ostalim svilajnačkim muzičarima i koji će publici 16. januara predstaviti nove pesmama.

ored Gorana u bend čine Miša Nikolić (bubnjevi) i Vojkan Marjanović (bas, vokal).

Previous post

YouTube OUT, AmazonTube IN...

Next post

Peticija: Više od 13.000 ljudi želi da Met Dejmon "leti" iz filma "Ocean's 8"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *