Home»Muzika»Džipsi pank-rok atrakcija dolazi u Beograd… Gogol Bordello 28. maja u bašti SKC-a

Džipsi pank-rok atrakcija dolazi u Beograd… Gogol Bordello 28. maja u bašti SKC-a

4
Shares
Pinterest Google+
Gogol Bordello/ Photo: Dan Efram
Gogol Bordello/ Photo: Dan Efram

Džipsi pank-rok atrakcija, Gogol Bordello nastupiće 28. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, u okviru svetske turneje kojom promovišu novi album “Seekers And Finders”.

– Lavina gneva pretvorenog u radost ide ka vama… Psihička tortura pretvorena u telepatsku ljubav, takođe! Vidimo se na putu, rođaci – poručuju iz sastava Gogol Bordello.

Predvođen harizmatičnim muzičarem Eugene Hutzom, poreklom iz Ukrajine, multietnički Gogol Bordello je za skoro dve decenije postojanja zahvaljujući atraktivnim živim nastupima stekao reputaciju “globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka (Billboard)” i “svetskog najbuntovničkijeg benda uživo (Rolling Stone)”.

Gogol Bordello/ Photo: Facebook @gogolbordello
Gogol Bordello/ Photo: Facebook @gogolbordello

Svojim energičnim nastupima Gogol Bordello opčinio je publiku najvećih svetskih festivala: Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo, Roskilde… a bend je svoj status učvrstio nizom odlično prihvaćenih albuma.

Tako je “Super Taranta!” (2007) ocenjen kao “najbolji album decenije”, dok je za “Seekers and Finders” (2017) uticajni recenzentski portal Allmusic rekao da je “buntovan, dirljiv i zabavan, kao i bilo šta drugo što je do sada snimio Gogol Bordello”.

– Za mene je muzika način da istražim ljudske mogućnosti. To je moja glavna zanimacija u životu – ljudske mogućnosti. Svi znamo da ima negde u nama nešto što ne koristimo. Kako do toga? Kako to doseći? Pa sam jednog dana samo sebi rekao: “Idem da to pronađem – kaže Hutz.

Ulaznica za koncert benda Gogol Bordello u bašti SKC-a, možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po pretprodanoj ceni od 2.000 dinara.

Uzgred, mogao je neko i da im objasni da Srbija i Crna Gora nisu jedna država već nekih jedanaest godina…

Untitled

Previous post

"Do You Really Want It"... Novi spot američkih rokera Nothing More

Next post

Guided by Voices singlom "Space Gun" najavili novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *