Home»Muzika»Zaveštanje… Kepa & Free Spirits 22. decembra u SKC-u

Zaveštanje… Kepa & Free Spirits 22. decembra u SKC-u

3
Shares
Pinterest Google+
Kepa i Free Spirits/Photo: facebook@@KepaFreeSpirits
Kepa i Free Spirits/Photo: facebook@@KepaFreeSpirits

U petak, 22. decembra od 20:00 časova u Studentskom kulturnom centru (SKC) nastupa Kepa & Free Spirits, autorski projekat Slobodana Stojanovića Kepe, legendarnog bubnjara kultne grupe Smak.

U bendu su, pored Kepe i Ana Popović – vokal, Mihael Fafa Stojanović – gitara i Jovan Zmaj Jovanović – bas gitara.

Kepa & Free Spirits/ Photo: Promo
Kepa & Free Spirits/ Photo: Promo

Priča o bendu Kepa & Free Spirits počinje, ne na početku, već na raskršću… U epilogu oporavka od ozbiljne povrede, veteran i živa legenda jugoslovenske rok scene, Slobodan Kepa Stojanović, našao se u nezavidnoj situaciji.

Posle više od 40 godina duge muzičke karijere u kojoj je zajedno sa članovima grupe Smak pisao istoriju rokenrola kao jedan od glavnih aktera, Kepa je ispočetka učio da svira.

Ali u probijanju nove staze na poznatom i već jednom osvojenom putu ka vrhu, nije bio sam. Mihael Fafa Stojanović, kragujevački muzičar i jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije, Kepin dugogodišnji prijatelj i kolega, pratio ga je u stopu.

U cilju rehabilitacije, više kao zamena za fizikalnu terapiju, počeli su pomalo da sviraju… Radili su polako i neobavezno, bez cilja i zadnje namere, svirali zarad muzike i energije koju ona nosi…

Kepa & Free Spirits/ Photo: facebook@@KepaFreeSpirits
Kepa & Free Spirits/ Photo: facebook@@KepaFreeSpirits

Vremenom se hendikep pokazao kao prikriveni blagoslov na više frontova. Ne samo da su njihove redovne sesije doprinele Kepinom bržem oporavku, već je i njegov muzički izraz doživeo potpunu transformaciju.

Ono što je počelo kao putovanje ka fizičkom oporavku, nastavilo se kao bezazleno, skoro pa ironično, Fafino poigravanje sa aranžmanima poznatih motiva pesama grupe Smak i u vrtlogu talasa sveže energije, obogaćeno novim doživljajem, dovelo do potpuno izvorne reinterpretacije muzičkog nasleđa – u čijem je stvaranju Kepa nekada davno i sam učestvovao, a uz koje je Fafa godinama rastao.

Shvativši da je došlo vreme da uzemlje svoj zvuk i daju glas svojoj viziji Kepa I Fafa sa basistom Jovanom Zmajem Jovanovićem kao pojačanjem ritam sekciji, postaju prvo power trio, a ubrzo im se pridružuje i moćni vokal profesorke Ane Popović, čime bend konačno dobija svoj krajnji oblik.

Previous post

"Perfect" u novoj verziji... Poslušajte duet Eda Širana i Andree Bočelija

Next post

Kad Frajle igraju fote sa Nemanjom Bakićem...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.