Home»Muzika»Kuća slavnih okuplja Dire Straits? Čeka se još samo da Nofler kaže “da”

Kuća slavnih okuplja Dire Straits? Čeka se još samo da Nofler kaže “da”

4
Shares
Pinterest Google+
Dire Straits/Photo: facebook@Dire Straits
Dire Straits/Photo: [email protected] Straits

Džon Ajsli, bivši basista benda Dire Straits, obećao je da će ubediti lidera benda Marka Noflera da prisutvuje ceremoniji prijema u Kuću slavnih rokenrola naredne godine, ali nije siguran da će bend nastupiti na ceremoniji.

Britnska grupa, koja nije aktivna još od 1992. ove nedelje zvančno je postala član Rock and Roll Hall Hall of Fame, ut Ninu Simone i bendove Bon Jovi, Moody Blues i The Cars.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo ovo priznanje dobili za ono što najviše volimo da radimo, a to je da sviramo rokenrol – rekao je Ajsli za Billboard i dodao:

– Ja sam uvek smatrao da je Dire Straits rokenrol bend, pre sveg zbog toga odakle smo došli. Prijem u Kuću slkavnih rokenrola je kako konačno zatvaranje jedne velike kutije – rekao je on.

Na pitanje o mogućem nastupu benda na ceremoniji, Ajsli je rekao:

– Mark je dosta uzdržan kad je reč o ovakvim stvarima.  Upravo smo mu rekli vest, a on je odgovorio “O, baš lepo”. Mslimda bi bilo zaista važno da zajedno budemo tamo. Razgovaraću s njim, ali definitivno poštujem njegove odluke. On ne voli da bude pod previše jakim reflektorima.

S druge strane, od Noflerove odluke zavisi i dolazak ostatka benda.

– Ja ću iči ako bude postojao razlog za to, ako Mark odluči da želi da nastupi – rekao je klavijaturista benda Alan Klark i dodao:

– Posle svirke u Španiji 1992. on je jednostavno rekao “ovo je bila naša poslednja zajednička svirka”. I zato, kad me pitaju da li će se bend ponovo okupiti, ja kažem “ne”. Ali ne bih imao ništa protiv da se to sada dogodi.

Svečana ceremonija prijema u Kužu slavnih rokenrola biće održana 14. aprila u Klivlendu, uz prenos uživo na HBO.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

MORISI U RATU S NOVINARIMA prošao kao bos po trnju... Rekao si, imamo snimak!

Next post

SPAVAJ MIRNO, ZVERČICE... Pogledajte novi tehnikolor trip The Nationala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *