Home»Film»“Neka vode uvek budu čiste”… Počinje 21. Međunarodni festival podvodnog filma

“Neka vode uvek budu čiste”… Počinje 21. Međunarodni festival podvodnog filma

11
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Premijerom dokumentarnog filma “Čovek delfin” reditelja Lefterisa Karitosa, 15. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće otvoren 21. Međunarodni festival podvodnog filma.

“Čovek delfin” je dokumentarac o Žaku Majolu, jednom od pionira u sada već popularnom sportu – ronjenju na dah.

Njegov uzbudljiv život i granice koje je pomerao, inspirisao je i Lik Besona da snimi film “Veliko plavetnilo”, koji je svojevremeno oborio rekorde gledanosti i postao jedan od kultnih filmova u kome su brilijantne uloge ostvarili Žan-Mark Bar, Žan Reno i Rozana Arket.

Uz naraciju Žan-Mark Bara, glumca koji je uspešno portretisao Majola u “Velikom plavetnilu”, film “Čovek delfin” protkan je retkom filmskom arhivom od 50-ih godina pa nadalje, uz savremenu podvodnu fotografiju.

Photo: Facebook @festivalpodvodnogfilma
Photo: Facebook @festivalpodvodnogfilma

Portret čoveka koji je dosegao granice ljudskog tela i uma prikazan je kroz priče, razgovore i druženja od Mediterana do Japana, od Indije do Bahama, sa njegovom decom Doti i Žan Žakom, kao i svetskim šampionima u ronjenju na dah Vilijamom Trubridžom, Megan Hini-Grier i Umbertom Pelizarijem.

Međunarodni festival podovodnog filma, pod sloganom “Neka vode uvek budu čiste” održaće se od 15. do 17. decembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke i Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Festival obuhvata takmičarski program kratkomentražnih filmova, predstavljanje podvodnih fotografija, izložbu dečijih crteža, predavanja i prezentacije.

Kompletan program možete da pogledate na zvaničnoj Facebook stranici festivala.

Previous post

NOVA KOLUMNA NEMANJE JOVANOVA: "Kućica od karata"

Next post

Smoke’n’Soul 23. decembra u klubu Doma omladine... Koncertna promocija LP izdanja "Soul Infected"

0

  1. Nina
    14/12/2017 at 8:23 pm — Reply

    Odlicno napisano!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *