Home»Film»Youth to Youth…  Šumadijski filmski festival od 14. do 17. decembra u Kragujevcu

Youth to Youth…  Šumadijski filmski festival od 14. do 17. decembra u Kragujevcu

3
Shares
Pinterest Google+

Drugi po redu Šumadijski internacionalni filmski festival održaće se od 14. do 17. decembra u Kragujevcu, a program obuhvata 12 dugometražnih filmova iz 10 zemalja.

Šumadijski filmski festival, logo
Šumadijski filmski festival, logo

Fokus festivala je na debitantskim filmovima koji su pretežno namenjeni mladoj publici i stoga moto festivala glasi “Od mladih mladima” (Youth to youth).

Na repertoaru će biti hrvatska drama “Ne gledaj mi u pjat”, crnogorska komedija “Slučajevi pravde”, bosanska drama “Muškarci ne plaču” i domaći dokumentarac “Gora”.

ŠIFF će otvoriti američka drama “Laki”, u kojoj svoju poslednju ulogu igra glumac Hari Din Stenton. Iz Austrije stižu dva dokumentarca “Naš farmer “i višestruko nagrađivani “Praćenje putanje”.

Još jedan naslov koji je osvajao nagrade na festivalima širom sveta jeste španska drama “Leto 1993.”

Francusku će predstavljati filmovi “Skele” i “Plaćenik”, Italiju “Sedam činova milosrđa”, a iz Nemačke dolazi istorijski triler “Lavirint laži”.

Pomenuti dugometražni filmovi prikazivaće se u Pozorištu za decu, a kratkometražna ostvarenja, sva iz domaće produkcije, u Kulturnom centru UMMUS.

Filmovi iz obe takmičarske selekcije biće u konkurenciji za Nagradu publike grada Kragujevca koju glasanjem nakon projekcija dodeljuju posetioci festivala.

Nakon svake  projekcije biće održan razgovor sa prisutnim autorima i članovima filmskih ekipa i gostima festivala.

Lavirint laži/Promo
Lavirint laži/Promo

Prateći program festivala obuhvatiće radionicu za decu koju će organizovati “Filmkultura”, organizacija za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, kao i tribinu na temu “Moj prvi film”.

Na tribini će govoriti jedan od najznačajnijih srpskih reditelja Radivoje Andrić, koji potpisuje filmove kao što su “Munje” i “Kad porastem biću kengur”.

Cena ulaznica iznosi 150 dinara za jedan festivalski dan i one se mogu kupiti na biletarnici Pozorišta za decu, Kulturnom centru UMMUS i kafićima Oblomov i Tango.

Previous post

NAJBOLJI FILMOVI U 2017... Tako barem smatra Huffington Post

Next post

DOSTUPNO SVIMA I ZA SVA VREMENA... Arhiva Gabrijela Garsije Markesa sada je na internetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *