Home»Muzika»KAO PO PRAVILIMA PRAZNIČNE EUFORIJE… Zabranjeno pušenje objavilo spot za pesmu – “Nova godina”

KAO PO PRAVILIMA PRAZNIČNE EUFORIJE… Zabranjeno pušenje objavilo spot za pesmu – “Nova godina”

3
Shares
Pinterest Google+
Zabranjeno pušenje/Photo: YouTube printscreen
Zabranjeno pušenje/Photo: YouTube printscreen

Zabranjeno pušenje i Sejo Sexon rešili su da maksimalno iskoriste novogodišnju konzumentsku euforiju i upravo pred praznike objavili spot za pesmu koja se, prigodno, zove “Nova godina”.

I cela priča je prava praznična. Sa srećnim krajem, naravno.

Spot je sniman u Sarajevu i Zagrebu, a frontmen benda Sejo Sexon kaže da je ova pesma, koja govori o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života, zapravo autobiografska:

– Jednom sam nepromišljeno ostao bez cure pred Novu godinu. Uvek mladima savetujem da ne raskidaju veze pred zimu i da curu, kakva god da je, probaju da sačuvaju barem dok ne dođe leto. Međutim, ja to nisam uspeo i sam sam šetao gradom, neraspoložen među svim tim euforičnim ljudima – otkrio je Sejo.

Zabranjeno pušenje/Photo: YouTube printscreen
Zabranjeno pušenje/Photo: YouTube printscreen

Autori pesme “Nova godina” su Sejo Sexon, Toni Lović i Dario Kovač, a u spotu se, uz članove benda, pojavljuju zagrebačka glumica Bojana Gregorić – Vejzović i njena sarajevska koleginca Nadine Mičić. Spot je snimljen u produkciji Spektroom studija, koju potpisuje Nikola Blagojević. Spot je režirao Saša Peševski, a scenario je osmislio sam lider benda Sejo Sexon.

– Pesma nam govori da čovek ne treba, čak ni u trenucima kada misli da su mu sve lađe potonule i da Novu godinu neće dočekati s osmehom na licu, da izgubi optimizam. Uvek postoji dobra vila koja ga gleda s nekog krova i koja će mu se spustiti na rame – kaže Sejo Sexon.

Novi spot sarajevskog benda donosi prazničnu atmosferu, svetlucave ukrase, vatromet i obilje emocija, a Zabranjeno pušenje će Novu dočekati, normalno na sceni, u Biogradu na Moru.

HL

Previous post

Radiohead su pobedili... Neće ući u Rock And Roll Hall of Fame

Next post

NAJBOLJI FILMOVI U 2017... Tako barem smatra Huffington Post

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *