Home»Muzika»ANTITRAMPOVSKA METAL HIMNA: Bend Ministry najavio novo studijsko izdanje singlom “Antifa”

ANTITRAMPOVSKA METAL HIMNA: Bend Ministry najavio novo studijsko izdanje singlom “Antifa”

3
Shares
Pinterest Google+
Ministry/Photo: facebook@WeAreMinistry
Ministry/Photo: [email protected]

Ministry, jedan od najuticajnijih i najznačajnijih industrial metal bendova svih vremena, najavio je novo studijsko izdanje za sledeću godinu. Njihovo prvo izdanje za Nuclear Blast Records, album “AmeriKKKant”, najavljeno je za 9. mart 2018.

Kao što je vrlo jasno iz naslova, album je nastao kao reakcija na trenutnu političku klimu u SAD. Devet novih pesama producirao je lično frontmen Al Jorgensen, a uz medijsko saopštenje objavljen je i video spot naslovnog, himničnog singla “Antifa”.

Ministry su osnovani 1981. u Čikagu i u najranijoj fazi delovali kao new wave synth/pop bend čiji je debi “With Sympathy” čak ušao u gornji dom Billboardove liste. Ali, već s drugim izdanjem, “Twitch” iz 1986, a pogotovo albumom “The Land Of Rape And Honey” Al Jorgensen, osnivač, glavni autor i do danas jedini stalni član, napravio je krucijalan zaokret prema zvuku po kojem je ušao u muzičku istoriju.

Ministry/Photo: facebook@WeAreMinistry
Ministry/Photo: [email protected]

Globalni uspeh bend je doživeo epohalnim albumom “Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs”” 1992. koji se, nošen briljantnim singlom “Jesus Built My Hotrod”, smatra najznačajnijim izdanjem industrial muzike ikada. “Psalm” je prodat u skoro dva miliona primeraka, bendu osigurao poziciju na Lollapalooza turneji i otvorio put za mainstream uspjh izvođačima poput Marilyn Mansona i Rammsteina.

Tokom nekoliko decenija kroz grupu je prošlo dosta muzičara, ali jedina konstanta je Al, životopisni frontmen i jedna od najlegendarnijih figura alternativne scene 90-tih.

Posle četiri godine pauze, Ministry su se ponovo okupili 2012. nakon čega su objavili svoj poslednji studijski album “From Beer To Eternity”. Materijal posvećen preminulom gitaristi Majku Skaciju trebalo je da bude poslednji u karijeri ovih industrial divova, ali trenutna politička i antihumana provokacija bile su dovoljan okidač za novo izdanje.

HL/Mixer.hr

Previous post

KRAJ "NEGATIVNE" FAZE...  Ivana Peters se vratila na scenu prvim samostalnim singlom

Next post

SVETSKA ZVEZDA U BG BENDU: Ras Mekbin je novi pevač Soulcrafta. A stiže i novi album...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *