Home»Muzika»Homeland»Dža ili Bu objavili spot za “Pomozi mi”… a imaju i “pojačanje” iz Bjesova

Dža ili Bu objavili spot za “Pomozi mi”… a imaju i “pojačanje” iz Bjesova

4
Shares
Pinterest Google+
Dža ili Bu/Photo: facebook@dzailibu band
Dža ili Bu/Photo: [email protected] band

Beogradski pank rok bend Dža ili Bu objavio je spot za pesmu “Pomozi mi”, a kao specijalni gost pojavljuje se Zoran Marinković  frontmen sastava Bjesovi.

Pesma je objavljenu na albumu “Sedma sila” (Mascom Records 2016). Za tekst pesme, režiju i montažu spota bio je zadužen frontmen, Nebojša Simeunović Sabljar, dok je produkcija rađena u bendovom studiju Fabrika.

Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Promo

Bend je osnovan 1987. godine na Vračaru. Iza sebe imaju sedam studijskih albuma, aktuelno izdanje “Sedma sila” proglašeno je od strane slušalaca Radio Beograda 202 za najbolji album 2016. godine, a singl “Gasio sam mrak” za hit godine.

Dža ili Bu su ujedno i jedan od koncertno najaktivnijih bendova na našim prostorima. U poslednjih pet godina svirali su više od 250 koncerata širom regiona, a tokom dosadašnje karijere održali su ih više od 700.

Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Mikica Andrejić

Trenutno, Dža ili Bu privode kraju rođendansku turneju kojom proslavljju 30 godina rada, a posle Maribora (14. decembra) i Beča (15. decembra), poslednji koncert ove turneje održatće u beogradskoj Zappa barci (30. decembar).

U godinama u kojima je rok otišao na muzičku marginu nije čest slučaj izdržati 30 godina i stalno se sa istim žarom baviti muzikom. Grupa Dža ili Bu je u tome uspela. Odsvirali su stotine koncerata, zabavili hiljade ljudi, stvorili čvrst fun base koji uvek sa pažnjom prati nove ideje i uspehe svog omiljenog benda.

Previous post

FILMSKI CENTAR SRBIJE ODLUČIO KOME ĆE DATI PARE: Podrška za šest dugometražnih igranih filmova

Next post

Ovo su najdosadniji filmovi svih vremena... Barem tako kažu britanski kritičari

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *