Home»Muzika»Gotov spot za “GENEZIS” VELJKA KUZMANČEVIĆA, premijera 21. decembra u Narodnom pozorištu

Gotov spot za “GENEZIS” VELJKA KUZMANČEVIĆA, premijera 21. decembra u Narodnom pozorištu

3
Shares
Pinterest Google+
Veljko Kuzmančević i Jelena Gavrilović/Photo; facebook
Veljko Kuzmančević i Jelena Gavrilović/Photo; facebook

Veljko Kuzmančević završio je spot za svoje muzičko-scensko delo “Genezis” koje će premijerno biti izvedeno u četvrtak, 21. decembra, od 20h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

U skladu sa svojim prepoznatljivim autorskim radom, Veljko Kuzmančević nastavlja da stvara instrumentalnu muziku kojoj ćemo moći da se prepustimo u delu “Genezis”.

Glavnu “ulogu” na koncertu Veljko će dati simfonijskom orkestru Mesečeva harmonija, dok će svojim glasom atmosferu na koncertu oživeti glumica Jelena Gavrilović, a plesom baletski igrač Željko Grozdanović.

Koncert “Genezis” govori o metaforičkoj smrti kulture. Kulture koju neko mora da odbrani i sačuva, a upravo to pokušaće Veljko Kuzmančević na daskama Narodnog pozorišta.

“Genezis”, baš kao prva knjiga Mojsijeva po kojoj je i dobio ime, počinje u tami, mistično i tiho, da bi se tokom trajanja koncerta osetilo kako se kultura oživljava i budi, kako joj tonovi i note unose dah i pokreću puls, a sve to prati igra svetlosti koja svoju kulminaciju dobija na samom kraju koncerta uz fuziju sve intenzivnijih zvukova, glasova i igre.

– Kultura treba da bude dostupna svima, pa je tako “Genezis” muzika za svaku publiku, poput filmske muzike, spoj komercijalnog i klasičnog, muzika koja se sluša srcem – rekao je Veljko Kuzmančević, kompozitor i autor dela.

Instrumentalista u duši

Veljko Kuzmančević /Photo; YouTube printscreen
Veljko Kuzmančević /Photo; YouTube printscreen

Od početka svog muzičkog stvaralaštva, Veljko Kuzmančević bavi se autorskim radom i piše uglavnom instrumentalnu muziku, u formi gudačkog orkestra. Sa svojim orkestrom Mesečeva simfonija koncertira autorsku muziku na mnogim koncertima i festivalima, a sarađivao je i sa kraljevskim orkestrom Gudači Svetog Đorđa. Ova saradnja rezultirala je turnejom “Na Drini Ćuprija” za koju je Veljko napisao autorsku muziku inspirisanu čudesnim mostom koji je spojio istok i zapad, a koja je izvedena u preko četrdeset gradova u regionu. Sarađivao je i sa kompozotorom Kornelijem Kovačem, u čijem je studiju radio kao asistent produkcije. Autor je muzike za predstavu “Troil i Kresida” koja je postavljena u Srpskom narodnom pozorištu, kao i muzike za kanadski film “Otac” iz 2016. godine. Oženjen je kreatorkom Vericom Rakočević za čije revije redovno komponuje muziku. Zaposlen je u Narodnom pozorištu u Beogradu kao kompozitor i producent.

“Genezis” će se naći na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ulaznice za premijeru su puštene u prodaju i mogu se naći na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 200 do 1200 dinara.

HL

 

 

Previous post

MOĆNO, MRAČNO I SA TRAČKOM NADE... Slovenački bend Metalsteel predstavio video za "The End Of The World"

Next post

Mjuzikl "Čuvari osmeha" 10. decembra u KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *