567 POMOĆNIKA… OK Go snimili spot sa efektima kakvi se ne viđaju svakog dana

0
178
Oglasi
OK Go/Photo: YouTube printscreen
OK Go/Photo: YouTube printscreen

Nepotrebno je praviti (produkciona) poređenja sa domaćim indie rock bendovima koji se šutiraju u zadnjicu ukoliko uopšte dobiju mogućnost snimanja spota, ali pored bedačke pozicije srpskog u odnosu na američki rokenrol, OK Go baštine tradiciju izuzetno kreativnih spotova često rađenih s malim budžetima. A sa “Obsession” prevazilaze granice video arta (a možda i smisla)

Ovog puta dobitnici Grammy nagrade za najbolji spot, “Here It Goes Again” iz 2007. udružili su snage sa japanskim art i video design studiom Rhizomatiks Research koji je bio zadužen za tehničko izvođenje, i sa čuvenim japanskim media artistom i DJ-em Daito Manabeom koji je osmislio dizajn i alate kako bi 567 kolor štampača štampalo papire u bojama čineći istinski poseban video art.

Iako spot više izgleda kao reklama za štampače ili određenu izvodljivu kolor šemu sa muzikom benda OK Go i njihovim (verovatno masno naplaćenim) prisustvom u reklami, video spot za “Obsession” predstavlja vizuelni podvig ako ni po čemu drugom onda po samoj ideji da povežete više od 500 štampača koji će, sinhornizovano, izbacivati papire komplementarno uklopljenih boja.

Uostalom, i previše smo pričali… pogledajte spot:

HL/Izvor: beforeafter.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime